Aanbesteding voor goederenvervoer via het water in plaats van de weg

Vervoert jouw bedrijf containers, pallets of bulk? Tot 28 oktober 2022 kun je meedoen aan een aanbesteding om via water te vervoeren. Deze aanbesteding is ook interessant voor lijndiensten en terminals.

Goederenvervoer over water heeft veel voordelen. Het Rijk wil dan ook het vervoer over water stimuleren en publiceerde daarom op vrijdag 9 september 2022 een aanbesteding voor de modal shift van weg naar water: Consessie Binnenvaart Modal Shift. Voor Limburg zijn er twee concessies te vergeven van elk 500.000 euro.

Voor wie interessant?

De aanbesteding is interessant voor:

  • verladers, vervoerders en bedrijven die containers, pallets of bulk vervoeren;
  • bestaande lijndiensten en terminals die de capaciteit en frequentie via het water opvoeren;
  • nieuwe lijndiensten die met een basisbezetting kunnen starten en dan uitgroeien.

Het doel van de aanbesteding is expliciet om lading van de weg af te halen, niet om een verschuiving binnen de reeds bestaande stroom over water of spoor te realiseren. De aanbesteding leidt tot een aantal partijen die een driejarige concessie krijgen waarbij de onrendabele top – die een gevolg is van het voorlopen van het aanbod op de vraag – financieel gecompenseerd wordt. De waarde van de opdracht is een bedrag van maximaal 500.000 euro inclusief btw per concessie. Je kunt tot 28 oktober 2022 inschrijven.

Informatiebijeenkomst of advies op maat

Op vrijdag 16 september 2022 vindt er voor geïnteresseerde bedrijven tussen 10.00 en 11.00 uur een gratis informatiebijeenkomst plaats. Deze wordt georganiseerd door Connekt; je kunt je hiervoor tot 14 september aanmelden via .

Ben je benieuwd of deze aanbesteding haalbaar en interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze logistiek makelaars; zij adviseren je graag, gratis en op maat:

Meer lezen over de concessie of je aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan op de website van Connekt.