Bergen uitgeroepen tot meest ontspannen fietsgemeente

promofoto Bergen Fietst

De Fietsersbond heeft de gemeente Bergen uitgeroepen tot meest ontspannende fietsgemeente. Voor het recreatief en ontspannen fietsen zijn er in de gemeente verschillende routes te vinden. De fietspaden zijn van goede kwaliteit en onderweg is er voldoende horeca te vinden voor een tussenstop. Daarnaast heeft Bergen diverse mountainbike routes en doen jaarlijks diverse wielertochten de gemeente aan.

Activiteiten

Niet voor niets staat dit jaar in het teken van de fiets. Gemeente Bergen heeft het initiatief genomen voor de Facebookgroep Bergen Fietst. Hier vindt u onder andere een mooie evenementenkalender. Deze wordt op basis van activiteiten die met fietsen te maken hebben met, samengesteld. Ook u kunt een bijdrage leveren. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente Bergen.

Foto’s

Naast het plaatsen van activiteiten in een evenementenkalender wil de gemeente vooral ook laten zien wat zij te bieden heeft. Via het gemeentelijke Instagram account worden de mooiste foto’s met de #bergenfietst gedeeld. In het najaar staat er nog een Instagram fotowedstrijd op de planning. Delen van foto’s kan ook via WhatsApp op 06 406 39 486. Zet een korte omschrijving erbij. De gemeente Bergen bekijkt dan of deze geplaatst kunnen worden op de gemeentelijke Facebook pagina of via Instagram.

De gemeente staat open voor aanvullende ideeën om zo Bergen aan het fietsen te krijgen, want fietsen is niet alleen ontspannend, het is ook sportief, gezond en vooral leuk!