Logistiek Café headerbeeld
30 november 2023: Logistiek Café ‘Digitalisering van je logistiek – zo pak je dat slim aan’
04-10-2023

Je logistieke proces digitaliseren; dat is slim om meerdere redenen. Omdat het kosten kan verlagen. Omdat het je helpt om het logistieke proces en de rittenplanning efficiënter te organiseren. En omdat het helpt bij het rapporteren van de emissies van transport. Deze CSRD-rapportage is voor veel bedrijven en hun transporteurs en toeleveranciers een plicht in de komende jaren. Bedrijven die de voordelen van digitalisering ervaren, vertellen je daar alles over tijdens ons Logistiek Café op 30 november 2023.

Het Logistiek Café

Het Logistiek Café wordt georganiseerd door de logistiek makelaars van Trendsportal, Midden Limburg Bereikbaar en Zuid-Limburg Bereikbaar, in samenwerking met ELC Limburg, evofenedex, Limburgse Werkgevers Vereniging en Transport en Logistiek Nederland. 

  • Wanneer: donderdag 30 november 2023. Inhoudelijk programma: 14.30 – 17.00 uur. Ook ben je welkom tijdens de rondleiding (13.30 – 14.30 uur; facultatief) en borrel (17.00 – 18.00 uur)
  • Waar: Rockwool, Industrieweg 15, 6045 JG Roermond
  • Kosten: geen
  • Voor wie: transportbedrijven, ondernemers met eigen vervoer en productiebedrijven met in- en uitgaande goederenstromen

Programma
13.30 – 14.30 uur: Rondleiding bij Rockwool. Het bedrijf is de grootste producent ter wereld van steenwolvezels voor onder andere isolatiemateriaal. Deze rondleiding is facultatief.

14.30 – 15.00 uur: Inloop met koffie

15.00 – 17.00 uur: Inhoudelijk programma, met onder andere presentaties van:

  • Hoe zorgt Rockwool voor de digitalisering van de (logistieke) gegevensstromen? Hoe betrekt het bedrijf de ketenpartners, zoals de vervoerders, leveranciers en klanten? Wat zijn de voordelen van deze manier van werken? En hoe bereidt Rockwool zich voor op de CSRD-verplichtingen in 2024? Hoe betrekt het bedrijf zijn transporteurs hierbij en hoe helpt digitalisering van de logistieke gegevensstromen hierbij?
  • Kuypers Neer: Deze logistiek dienstverlener uit Neer rijdt onder andere voor Rockwool. Welke stappen zet de transporteur om voorbereid te zijn op mogelijke datavragen van klanten?
  • CTV: Deze intermodale transporteur heeft vestigingen in onder andere Venlo. Het bedrijf ervaart al op vele manieren de voordelen van digitalisering.
  • Logistiek Digitaal: Beter inzicht in kosten, je klantvraag voorspellen, maar vooral: meer grip krijgen op je logistieke keten. Dat kan door data-gedreven te werken als bedrijf. Logistiek Digitaal ondersteunt mkb-bedrijven met maximaal 250 medewerkers bij het digitaliseren van hun bedrijf.
  • Topsector Logistiek: Wat kunnen transporteurs en verladers doen om zich voor te bereiden op de CO2-rapportages die nodig zijn vanwege de CSRD-richtlijn

17.00 -18.00 uur: Borrel en gelegenheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega-ondernemers.

 Aanmelden
Je kunt je nu al aanmelden via het aanmeldformulier.

Over de Logistiek Cafés
Het Logistiek Café is een initiatief van de Limburgse logistiek makelaars, onder wie Michel Oldenburg van Trendsportal. Wij hebben al vele bedrijven geholpen met het optimaliseren van hun logistiek proces. Onze hulp bestaat uit gratis advies op maat, maar ook uit het organiseren van bijeenkomsten. Bijvoorbeeld inspirerende Logistiek Cafés over een specifiek logistiek thema, die we samen met partners organiseren. Ook jouw organisatie helpen we graag om de beweging te maken naar slimme, duurzame logistiek! 

Zien we je op 30 november?

Meld je nu alvast aan

Freek Boele, Michel Oldenburg en Miranda Volker

Limburgse logistiek makelaars

 

In samenwerking met: ELC Limburg, evofenedex, Limburgse Werkgevers Vereniging, Transport en Logistiek Nederland

 

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!