5 voordelen van een elektrische cargobike
04-01-2023

Elektrische cargobikes zijn sneller, schoner en goedkoper dan bestelbussen. Dat blijkt uit onderzoek van The Guardian. Genoeg redenen om je wagenpark te verduurzamen, toch? Ontdek in dit artikel de 5 grootste voordelen van elektrische vrachtfietsen.

De 5 grootste voordelen

1. Goedkoper
Een elektrische vrachtfiets is op veel manieren goedkoper dan een bestelbus. Zo bezorgt een fietskoerier 25% meer pakjes dan een koerier per bus. Ook betaal je met een elektrische fiets nooit parkeerkosten of boetes vanwege verkeerd parkeren. Daarnaast zijn ze kostenefficiënter dan bestelbussen wanneer de afstanden en pakketgroottes klein tot middelgroot zijn. En de investeringskosten? Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag, bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek.

2. Sneller
Elektrische vrachtfietsen zijn ongeveer 60% sneller dan bestelwagens in stadscentra én leveren gemiddeld meer pakketten per uur. Wel zijn bestelbussen sneller op rechte wegen, maar worden daar toch vaak afgeremd door opstoppingen en files voor stoplichten. Ook bespaar je met een e-bike de tijd die het kost om met een bestelbus in een stadscentrum een parkeerplek te vinden.

3. Schoner
De elektrische vrachtfietsen zijn emissievrij. Daarmee verminderen ze sterk de luchtvervuiling in stedelijke gebieden. En dat komt goed uit, want vanaf 1 januari 2025 dienen alle nieuw op kenteken gestelde vracht- en bestelauto’s emissievrij te zijn om nog te mogen rijden in 27 Nederlandse binnensteden. Vanaf 2030 dienen zelfs álle vracht- en bestelwagens emissievrij te zijn. Ook daarom is de aanschaf van elektrische cargobikes een verstandige én duurzame investering voor jouw bedrijf.

4. Stiller
Met elektrische transportfietsen lever je een bijdrage aan stillere binnensteden. In plaats van een harde claxon, gebruik je als fietser een zachte, hoorbare fietsbel als je ergens even langs wilt. En ook bestelbussen die midden op de weg blijven staan terwijl ze de motor met herrie laten draaien, zijn dan verleden tijd.

5. Toekomst
Elektrische cargobikes zijn de toekomst! Door de komst van de zero-emissiezones worden dieselbestelbussen geweerd uit de drukke binnensteden. De toekomst van stadsmobiliteit rijdt op twee, hooguit drie, wielen. De vooruitzichten liegen er dan ook niet om: waar nu nog zo’n 100.000 cargobikes in Nederland fietsen, zullen dat in 2025 maar liefst 400.000 zijn.

Elektrische cargobikes voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de mogelijkheden van elektrische cargobikes voor jouw bedrijf? Onze logistiek makelaars helpen je graag met het verduurzamen van je wagenpark. Ons advies is gratis en op maat! Neem contact op met:

Michel Oldenburg, 06-24906738, michel.oldenburg@trendsportal.nl
Mark Luikens, 06-51165781, mark.luikens@trendsportal.nl

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!