7 op 10 nieuwe vrachtwagens zijn in 2035 elektrisch, wanneer stap jij over?
06-10-2022

Transportbedrijven kunnen veel geld besparen door over te stappen op elektrische voertuigen, stelt PwC. Elektrische vrachtwagens zullen in 2035 dan ook een marktaandeel van meer dan 70 procent hebben bij de nieuwe verkoop, vanwege de toenemende kostenvoordelen en overheidsmaatregelen die elektrisch rijden stimuleren. 

Geld besparen

Transportbedrijven kunnen veel geld besparen door over te stappen op elektrische voertuigen. Nu kosten e-trucks nog wel meer dan diesels, maar vanaf 2025 zou er al een voordeel kunnen zijn, bijvoorbeeld vanwege gestegen CO2-heffingen, hogere dieselprijzen en lagere kosten voor batterijen, aldus PwC.

En in 2030 is één op de drie nieuwe vrachtwagens elektrisch, verwacht advies- en accountantskantoor PwC. De onderzoekers stellen dat elektrische trucks met een steeds snellere opmars bezig zijn vanwege overheidsmaatregelen. Denk aan aanschafsubsidies, maar ook aan de wegenbelasting in Europa voor e-trucks die vanaf mei 2023 de helft lager ligt dan voor dieselvrachtwagens.

Laden

De onderzoekers stellen wel dat daarvoor een sterke uitbreiding nodig is van noodzakelijke infrastructuur, met name laadpalen en waterstofstations. Ze zeggen dat alleen al in Europa hiervoor 36 miljard euro nodig is om dit continentaal dekkend te maken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het elektrisch laden op eigen terrein te doen. Wat komt daar allemaal bij kijken? De ‘Handreiking depotladen’ geeft antwoord op deze vraag en biedt praktische handvatten. 

Gratis kostenbatenanalyse

Wanneer stap jij over op elektrisch, zoals Klok Logistics onlangs ook deed? Onze logistiek makelaars maken graag een kostenbatenanalyse voor je, gratis. En bekijk ook eens ons overzicht van elektrische trucks die er op de markt zijn en komen.

Neem contact met ons op voor meer info:

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!