CTV Zo werkt het   beste fietswerkgever  categorie 0 50 medw.
Beste fietswerkgevers in Limburg bekend
07-11-2023

Container Transport Venlo wint 'ZO WERKT HET' fietswerkgever-award

Voor de jaarlijkse award campagne van het mobiliteitsplatform Zo Werkt Het riepen de regionale mobiliteitsprogramma’s in Limburg in het najaar medewerkers op om hun werkgever te nomineren. In totaal kwamen er 129 nominaties binnen voor 59 bedrijven. De Limburgse winnaars, per categorie van kleinere naar grotere werkgever zijn: Container Transport Venlo (CTV), Geelen Counterflow Haelen en het MUMC+ uit Maastricht. Deze Limburgse organisaties maken ook kans op de landelijke titel, dit wordt op 21 november bekend gemaakt. 

Vanuit Trendsportal bezochten we de in Noord-Limburg gevestigde Container Transport Venlo, om zo te achterhalen wat zij allemaal doen aan fietsstimulering.

Logistiek bedrijf met aandacht voor fietsen 
Container Transport Venlo (CTV) is in de categorie 1-50 medewerkers de Limburgse favoriet. “In een bedrijf dat draait om het vervoeren van containers via weg, water of spoor, is het des te opvallender dat er aandacht is voor fietsen naar het werk”, zo geeft Tom Jacobs, programmamanager Trendsportal aan. Een van de pro-fietser bij CTV is de enthousiaste manager Hans Denessen. “Bij zijn baan hoort eigenlijk een mooie wagen, maar die liet ie staan,” vertelt directeur Loek Berden. Hans gaat liever elke dag op zijn e-bike op en neer naar kantoor, enkele rit 17 km. “Ook door weer en wind. Ze lachen me dan wel eens uit als ik in dat apenpak (lees: regenpak) binnenkom, maar ik fiets wel mooi langs alle files af,” vertelt Hans lachend.  

 Op de Spoothie ‘fiets’ je je eigen smoothie klaar 
Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en dankzij het fietsplan, dat directeur Loek Berden voor zijn medewerkers heeft geregeld, zijn er meer medewerkers uit de auto, en op de fiets gestapt. Verder zijn ze samen met het bedrijventerrein aan het kijken of er nog een extra fietspad aangelegd kan worden, want op sommige stukken is het best gevaarlijk met al die vrachtwagens die af- en aanrijden. Naast de voorzieningen en de regelingen staat zelfs een Spoothie-fiets in de hal. Waar medewerkers al trappend hun gezonde drankje kunnen blenderen. Dit showt Fred Coppus, salesmanager bij CTV nog even voor ons op de foto. Kortom CTV is een voorbeeld voor andere bedrijven die willen werken aan gezonde medewerkers. 

Wil jouw bedrijf net als CTV aan de slag met gezonde mobiliteit voor medewerkers. Bekijk dan wat onze mobiliteitsmakelaars voor je kunnen betekenen: Mobiliteitsaanpak voor werkgevers - Trendsportal 

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!