Onthulling deelauto's Tegelen Buurinitiatief wijkraden Noordkern en Glazenap
Buurtinitiatief: twee elektrische deelauto’s voor Tegelen
07-07-2023

meer deelauto's voor Noord-Limburg

Op vrijdag 7 juli zijn twee elektrische deelauto’s in Tegelen officieel in gebruik genomen. Wethouder Marij Pollux nam de kans om als eerste een proefritje te maken. “Een fantastisch initiatief van de twee wijkraden om samen te werken aan duurzaam vervoer voor bewoners. Elektrische deelauto’s zijn beter voor ons klimaat én de parkeerdruk neemt af, waardoor er plaats komt voor meer groen of  spelen”, aldus Marij Pollux, wethouder gemeente Venlo. 

Buurtinitiatief

Afgelopen periode onderzochten Werkgroep Wijkzaken van Huis van de Wijk De Glazenap en Wijkraad de Noordkern samen met Trendsportal of er in de wijken Centrum en op de Heide in Tegelen interesse is voor het gebruik van elektrische deelauto’s. Naast enthousiasme vanuit inwoners, melde supermarkt Plus Verbeeten en Uw buurtbus dat zij ook gebruik willen gaan maken van deelauto’s, wanneer ze vanwege drukte misgrijpen op de eigen auto’s. 

Gewoon eens uitproberen

Een van de aanwezige bewoners en tevens voorzitter van De Glazenap geeft aan het zelf ook te gaan uitproberen. “Je moet het denk ik gewoon eens ervaren, kijken wanneer je de auto nu nodig hebt’, zo vertelt Patricia Schrijver. Ze krijgt bijval van een de andere bestuursleden. “Laatst belde mij al iemand uit de buurt, die had gehoord dat de deelauto zou komen. Hij vroeg of hij de auto ook kan huren als hij met zijn moeder naar het ziekenhuis moet. Dat is nu precies waarvoor deze auto er is!” vertelt Sjraar Dambacher enthousiast. 

Rijtegoed; eerste zetje

Om bewoners kennis te laten maken het concept deelauto, ontvangen inschrijvers die zich voor 1 oktober melden een tegoed van 30 euro. “We hebben gekozen voor een zo laag mogelijke instap. Zo kun je maandelijks opzeggen en bepalen bewoners zelf de inleg”, aldus Jos Pelzer van wijkraad de Noordkern. De deelauto’s staan op twee locaties in Tegelen; in de Beeten en in Op de Heide – tussen de Brachterweg en Landweer in de buurt van Plusmarkt Glazenapplein. Aanbieder OnzeAuto verzorgt het onderhoud, de verzekering en de informatievoorziening via de mobiele app. De deelauto’s zijn voor alle bewoners beschikbaar.
Extra informatie over de deelauto’s in Tegelen 

Meer deelmobiliteit in Noord-Limburg

Trendsportal, Logistiek en Mobiliteit is ondertussen bezig met het peilen van behoefte voor deelmobiliteit in alle 8 gemeenten van Noord-Limburg. Het doel: kijken welke deelauto-concepten passen in diverse wijken en buurten om deze vervolgens samen met bewoners op te zetten. “In Nederland is deelmobiliteit met name nog in opkomst in grotere steden, maar ook in onze regio liggen voldoende kansen en die willen we stimuleren. Deelmobiliteit heeft veel voordelen. Het vergroot de bereikbaarheid van inwoners, is beter voor ons klimaat en geeft ruimte voor meer groen op straat”, aldus Tom Jacobs, programmamanager Trendsportal. 

Meer weten over deelmobiliteit in buurten van Noord-Limburg?

Deelvervoer voor inwoners - Trendsportal

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!