E truck CTV
CTV Venlo gaat voor betere doorstroming vrachtverkeer
30-05-2023

Voorrang krijgen bij verkeerslichten en zo brandstof en geld besparen? De Venlose vestiging van de logistiek dienstverlener CTV gaat dit bij 120 vrachtwagens implementeren. Heeft jouw bedrijf hier ook interesse in? Wellicht kom je in aanmerking voor een subsidie.

Eerder groen licht voor vrachtverkeer

CTV Intermodal Container Transport is een logistiek dienstverlener die het overgrote deel van het transport uitvoert per trein en binnenvaart. Enkel de laatste kilometers tot aan de bestemming worden per truck gedaan. Dit wegtransport wil het bedrijf ook zo duurzaam mogelijk uitvoeren. Vandaar dat CTV Venlo voor 120 vrachtwagens de in-trucksystemen zo gaat aanpassen dat deze vrachtwagens eerder groen krijgen bij verkeerslichten.

Op termijn voor heel Noord-Limburg
Dat vrachtwagens eerder groen krijgen, is niet nieuw voor de regio Noord-Limburg. Twaalf vrachtwagenchauffeurs, van CTV en vijf andere bedrijven, doen momenteel mee aan de testfase van het project Corridoraanpak van Trendsportal en SmartwayZ.NL. In dit project krijgen de twaalf vrachtwagens op een kruising in Venlo eerder groen. Met als voordelen onder andere: betere doorstroming van het verkeer en daardoor minder CO2-uitstoot en minder brandstofverbruik. Het project geeft wegbeheerders inzicht in de verkeerskundige impact van het prioriteren van vrachtverkeer. Het is de bedoeling dat op termijn zo veel mogelijk logistieke bedrijven in Noord-Limburg gebruik kunnen maken van deze Connected Transport Corridor (CTC)-technologie. Lees meer over dit project Corridoraanpak. CTV is nu al tevreden over de pilot en gaat 120 vrachtwagens met CTC-technologie uitrusten.

Ook iets voor jouw bedrijf?
Heeft ook jouw bedrijf interesse in eerder groen bij verkeerslichten? Vraag dan subsidie hiervoor aan SmartwayZ.NL. Lees hier meer over deze subsidie. Onze logistiek makelaars kunnen je helpen met de subsidieaanvraag. En wil je breder kijken hoe je je logistiek slimmer en duurzamer kunt inrichten? Ook dan adviseren we jouw bedrijf graag, gratis en op maat. Neem contact met ons op:

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!