De Klok Logistics rijdt voortaan met elektrische vrachtwagen
22-09-2022

Op 22 september presenteerde De Klok Logistics zijn eerste elektrische vrachtwagen. In het traject voorafgaand aan de aanschaf werd het bedrijf geadviseerd door onze logistiek makelaar Mark Luikens. Ook jouw bedrijf adviseert Mark graag over de inzet van elektrisch transport. Zijn advies is gratis en op maat. 

De vrachtwagen

De vrachtwagen is van het merk Renault en wordt elektrisch aangedreven middels vijf accupakketten van elk 66 kWh. De Klok Logistics heeft bewust voor twee elektrische vrachtwagens gekozen vanwege onder meer het lage verbruik van energie, eigen laadinfra, onderhoud en uiteraard het rijcomfort voor de chauffeurs. De vrachtwagens kunnen gemonitord worden op verbruik van energie als ze ingezet worden op fijnmazige distributie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het gebruik van de laadklep, aantal stops of afleveradressen en gebruik van verwarming of airco. Directeur Remco Vos (rechts op de foto): “We verwachten op veel gebieden voordeel te behalen: denk aan geruisloos rijden en lage brandstofkosten (ten opzichte van diesel). Ook kunnen we hiermee in een zo groot mogelijk gebied de luchtkwaliteit vergroten door minder uitstoot van fijnstof en CO2.”

Gezonde luchtkwaliteit

Een gezonde luchtkwaliteit in onder andere stedelijke gebieden en daarnaast in heel Nederland staat namelijk hoog in het vaandel bij De Klok Logistics. Daarom worden de routes zo efficiënt mogelijk ingepland en geladen. Hoe minder kilometers met volle wagens, hoe beter. Emissievrij rijden met een elektrisch aangedreven vrachtwagen is voor een logistiek dienstverlener als De Klok Logistics de beste manier om de CO2-uitstoot sterk te verminderen. Hiermee loopt De Klok Logistics bovendien vooruit op de verplichting tot zero-emissie-vrachtwagens, die in minimaal dertig binnensteden van kracht wordt vanaf 2025. Het bedrijf heeft twee eigen oplaadpunten bij het pand aan de Beurtvaartweg laten bevestigen waar de elektrische wagen in de nacht worden opgeladen.

Met deze eerste elektrische vrachtwagen gaat de logistiek dienstverlener distributie verzorgen in Nijmegen en Arnhem. Later dit jaar volgt het tweede elektrische voertuig, dat wordt ingezet in de regio Den Bosch. Daarna zullen andere regio’s, zoals Noord-Limburg, ongetwijfeld volgen.

Ook gratis advies op maat?

De Klok Logistics werd geadviseerd door onze logistiek makelaar Mark Luikens. Hij informeerde het bedrijf over onder andere de komst van zero-emissiezones, de laadinfra en de subsidiemogelijkheden. Ook bracht Mark het bedrijf in contact met een consortium uit de regio waarmee gezamenlijk een subsidieaanvraag is gedaan. Bovendien heeft Mark een TCO-berekening gemaakt.

Wil ook jouw bedrijf gericht advies krijgen over deze onderwerpen? Bijvoorbeeld wat de voordelen zijn van elektrisch vervoer, wat de consequenties zijn van zero-emissiezones en hoe de laadinfra aan te pakken en welke elektrische vrachtwagens er zoal zijn? Zo ben je goed voorbereid om zaken te kunnen blijven doen in het centrum van bijna 30 Nederlandse binnensteden, waar na 1 januari 2025 op kenteken gestelde vracht- én bestelwagens emissieloos moeten zijn. Onze logistiek makelaar Mark en zijn collega adviseren je graag, gratis en op maat:

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!