JPET20230705 Fiets 008
De Limburgse Verkeersactieve school wordt gecontinueerd
11-06-2024

Hoe steek je over bij het zebrapad? Waarom moet je in de auto altijd de gordel dragen? Waar mag je voetballen en touwtjespringen? Wat is de dode hoek van een vrachtwagen? Deze vragen uit het verkeer worden beantwoord in de lessen van de Verkeersactieve school, die gegeven worden aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in de Limburg. Vandaag heeft de Provincie Limburg ingestemd met een continuering van dit project voor vier schooljaren. In de komende weken besluiten ook de Limburgse gemeenten.

In 2021 ging de Verkeersactieve school van start in Limburg. Scholen die meedoen kunnen gratis projecten en/of materialen kiezen uit een zogenaamde digitale ‘menukaart’. Daarbij hebben ze de keuze uit projecten die ze zelf kunnen uitvoeren en projecten waarbij gastdocenten naar school komen. Thema’s die aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld verkeersgedrag, afleiding in het verkeer, veilig fietsen, een verkeersveilige route van school naar huis en alcohol en drugs.

Verkeersactieveschool.

“De Provincie Limburg wil een bereikbaar en toegankelijk Limburg. Voor iedereen, want elke Limburger telt. Alle Limburgers moeten zich op een veilige manier kunnen verplaatsen voor school, werk, en vrije tijd. Dat vinden we belangrijk”, aldus gedeputeerde Jasper Kuntzelaers van Mobiliteit. “Het provinciebestuur is dan ook uitermate trots op de Verkeersactieve school en de samenwerking met alle Limburgse gemeenten en scholen. Het vierde uitvoeringsjaar gaat in augustus van start. Inmiddels is meer dan 90% van alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg Verkeersactieve school.”

Over De Verkeersactieve school

Provincie Limburg, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg en de gemeenten in Limburg willen de verkeersveiligheid gezamenlijk verbeteren. Kinderen behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Om hen te stimuleren zich veilig in het verkeer te gedragen, is de Verkeersactieve school ontwikkeld. Met leerlingen (en ouders) wordt met name gewerkt aan bewustwording en het oefenen van bepaald verkeersgedrag (combinatie theorie en praktijk). De Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten zetten gezamenlijk middelen en kennis in om dit te realiseren.

Voor meer informatie ga naar www.verkeersactieveschool.nl of neem contact op via info@rovl.nl of kijk op de projectpagina de Verkeersactieve school.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!