Een elektrisch wagenpark; zinvol voor jouw bedrijf?
21-09-2022

Een elektrisch wagenpark; zinvol voor jouw bedrijf?

Veel ondernemers in de regio Noord-Limburg hebben al de slimme stap gezet om (een deel van) hun wagenpark te elektrificeren. Met de EV & Laadinfra Scan ontdek je snel en eenvoudig of de overstap naar elektrische personen- en bestelauto’s ook loont voor jouw organisatie.

21-09-2022

De EV & Laadinfra Scan bestaat uit drie onderdelen.

  • In fase 1 wordt je huidige wagenpark geanalyseerd, zowel personenauto’s als bestelwagens. Ook dagelijks gebruik en jaarlijkse kilometrages worden daarbij onder de loep genomen. Vervolgens krijg je inzicht in vergelijkbare elektrische modellen, inclusief besparingen in euro’s én CO2.
  • Fase 2 maakt je duidelijk welke technische aanpassingen nodig zijn en wat dat kost. Denk aan de ruimte binnen je huidige energiecontract en netaansluiting, de huidige verbruikspatronen van zowel het pand als de voertuigen en de benodigde investeringen in laadpalen. Een risico bij een toenemend aantal elektrische auto’s is een verhoging van de piekbelasting van je elektriciteitsaansluiting. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen, wat te vermijden is door slim laden te implementeren. In de EV & Laadinfra Scan wordt het potentieel van slim laden voor jouw organisatie gesimuleerd.
  • In fase 3 mogen je medewerkers de e-AutoKeuzeHulp doorlopen. Hiermee ontdekken ze welke elektrische auto aansluit bij hun wensen en behoeften.

De EV & Laadinfra Scan geeft je een realistisch beeld of een volledig elektrisch wagenpark zinvol is en neemt je stap voor stap mee in de analyse. Aan de hand van alle resultaten besluit je of en hoe je de overstap gaat maken naar een (deels) elektrisch wagenpark. De logistiek makelaars van Trendsportal kunnen je hierover gratis en op maat adviseren.

Voordelen van de EV & Laadinfra Scan

  • Inzicht in de besparingen in euro’s bij een (geleidelijke) overstap naar een elektrisch wagenpark;
  • Inzicht in de besparingen in CO2 bij een (geleidelijke) overstap naar een elektrisch wagenpark;
  • Inzicht in de mogelijkheden en investeringen voor de benodigde laadinfra;
  • Inzicht in de mogelijkheden voor slim laden zodat piekbelasting wordt voorkomen en dure maatregelen voor netverzwaring kunnen worden voorkomen.

Klein wagenpark bestelauto’s?

Wil je alleen voor je bestelauto’s weten of het loont om over te stappen naar elektrisch? En is dat wagenpark klein? Dan kunnen onze logistiek makelaars een gratis EV-scan uitvoeren.

Overstap naar elektrisch: nu met subsidie

Ga je daadwerkelijk een elektrische bestelbus aanschaffen? Maak dan gebruik van een aantrekkelijke subsidie van het Rijk. De subsidie bedraagt 10% of 12% van de catalogusprijs tot een maximum van € 5.000. Meer informatie over de subsidie voor een bestelwagen.

Uitvoering door E-Pact

De EV & Laadinfra Scan wordt uitgevoerd door stichting E-Pact. Deze onafhankelijke stichting onderzoekt wanneer en hoe het rendabel is om over te stappen naar elektrisch vervoer, om te komen tot een Nationaal Stappenplan Verduurzaming Wagenparken. Dat stappenplan komt gratis beschikbaar voor heel Nederland.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de EV & Laadinfra Scan? Onze logistiek makelaars adviseren je er graag over:

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!