Feestelijke opening fietsstraat
08-06-2023

Alle ruimte voor het transportmiddel van de toekomst

De fiets gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven. Dat is logisch. Fietsen is goedkoop, snel en bovendien één van de meest duurzame oplossingen om te reizen. Daarom opent de gemeente Venray een speciale fietsstraat waarmee de fietser een prominente plek krijgen op de weg. Op 7 juni openden wethouder Erik van Daal en gedeputeerde Madeleine van Toorenburg de eerste fietsstraat van Venray. Het gaat om de Overloonseweg; dé fietsverbinding tussen Overloon en Venray.

Langer gezond en mobiel

Van Daal: “De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de weg een heel andere, opvallende uitstraling te geven. Zo laten we zien hoe belangrijk fietsen is en werken we mee aan een prettig fietsklimaat. Dat doen we overigens niet alleen met een opvallend fietspad. Er is ook veel meer ruimte voor groen in de straat en is er een extra riool aangelegd voor de opvang van regenwater.”

Fietsspiegel
“Maar er is meer,” zo vertelt Van Daal. “Fietsen is goed voor het milieu en voor de portemonnee, maar fietsen zorgt er ook voor dat je in beweging blijft. Met name senioren hebben hier veel profijt van. Door te fietsen, blijven zij langer gezond en mobiel. En door mobiel te blijven, voorkomen we dat senioren in een sociaal isolement raken. Daarom hebben we de opening van de fietsstraat aangegrepen om met senioren in gesprek te gaan. Ondertussen hebben ze gratis een fietsspiegel op hun fiets gemonteerd gekregen.”  De senioren stonden massaal in de rij voor de fietsspiegel, de actie was een groot succes.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!