India
Frank Pubben: "Trots op Trendsportal"
05-10-2023

Ik ben trots op hoe Trendsportal ervoor staat. Met de komst van Tom Jacobs als programmamanager en het versterkte team is de basis veel krachtiger geworden. Ik heb daarom veel vertrouwen in de toekomst. Marij Pollux is als vooritter samen met Tom en mij bij alle gemeenten langsgegaan om op halen wat er in onze regio daadwerkelijk speelt op het gebied van mobiliteit en logistiek.

De projecten binnen de vijf programmalijnen zijn vakkundig uitgezet en in gang gezet. Voorbeelden hiervan zijn ´Autodelen in de buurt´ in Tegelen, de #21dageninhetzadel´-challenge als start van de fietsstimulering in onze regio en de nieuwe mobiliteitsscan die we aan ondernemers in de regio aanbieden binnen het project mobiliteitsaanpak voor werkgevers. De rode draad begint nu echt nadrukkelijk boven te drijven. Ik kijk uit naar de resultaten die we in de nabije toekomst gaan boeken. De resultaten van afgelopen half jaar kunt u bekijken in de link hieronder. 

Halfjaarrapportage
Cover halfjaarrapportage

We zijn goed bezig en er valt nog genoeg te doen. Persoonlijk gaan mij vooral de programmalijnen ‘Verkeersveiligheid’ en ‘Sociale inclusie’ zeer aan het hart. Voor de leefbaarheid vind ik het belangrijk dat vervoer voor iedereen beschikbaar is en blijft. Zo kan iedereen volop mee (blijven) doen. Ik kijk daarbij met een schuin oog naar onze Oosterburen, die het in mijn ogen echt beter georganiseerd hebben. In ieder gehucht stopt daar met regelmaat een bus. Of in Vlaanderen waar het openbaar busvervoer  gratis is voor 65-plussers.  Daarentegen is het in onze regio meer en meer noodzakelijk om een eigen auto te bezitten, en als je geen auto (meer) kunt rijden ben je echt afhankelijk van anderen. Daar moeten we en gaan we mee aan de slag. Daarnaast is verkeersveiligheid een item waar we nooit genoeg aan kunnen doen. Ieder verkeersongeval is er 1 te veel. Ik ben ontzettend blij met de stappen die we zetten in het fietsveiliger maken van de regi0, zoals de nieuwe fietstunnel onder de Greenportlane. Dankzij deze tunnel kun je nu een stuk veiliger met de fiets van de gemeente Venlo naar gemeente Horst aan de Maas fietsen.  

En ach alles in perspectief! Deze zomer was ik op vakantie in India en als je daar naar het verkeer kijkt? Een gekrioel van heb ik jou daar. In onze ogen totale chaos. Het ene ‘pfff-dat-ging-net-goed-moment’ na het ander. Je hebt daar meer aan karma dan aan zebrapaden, althans zo voelt dat. Shared Space is daar geen concept, maar de normale verkeersituatie. En als buitenstaander is in al die chaos toch weer enige orde herkenbaar omdat iedereen zijn weg weet te vinden en zelfs koeien en honden zich comfortabel voelen op de openbare wegen.  


Vicevoorzitter/ Wethouder gemeente Gennep: Frank Pubben

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!