Gemeente Venray van start met 'Schoolstraat'
23-08-2022

Nieuws

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar krijgt de Petrus’ Bandenschool in Venray een eigen schoolstraat, bedoeld om de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren. Op maandag 12 september is de officiële opening. 

Wat is een schoolstraat?

Samen met de buurt en de school wil de gemeente zorgen voor een verkeersveilige omgeving rondom de school. Dit doen we door straten bij de school met hekken af te sluiten voor auto’s tijdens haal- en brengmomenten. Dit noemen we schoolstraten. Fietsers en voetgangers kunnen er natuurlijk wel door. Door deze schoolstraten zorgen we samen voor een rustigere omgeving direct rondom de school en zorgen we tevens voor een schonere lucht als de kinderen van en naar school komen.

Het idee van de schoolstraten komt oorspronkelijk uit België en al verschillende steden in Nederland werken hiermee. De resultaten daar zijn veelbelovend. Wethouder Erik van Daal: “Genoeg redenen voor ons om ook met dit concept aan de slag te gaan. Haal- en brengmomenten zorgen vaak voor onveilige situaties door het vele verkeer wat zich ophoopt. Met de schoolstraat hopen we te bereiken dat de kinderen zich prettiger voelen bij het naar school gaan. Voor hen doen we het namelijk allemaal.”

Ontstaan vanuit een burgerinitiatief

Het idee is ontstaan vanuit een groep bewoners van de Oranjebuurt, die de verkeersveiligheid rondom de school willen verbeteren. De afgelopen tijd is er nauw samengewerkt tussen de buurt, de school en de gemeente Venray om de ideeën uit te werken in concrete plannen. Kinderen van groep 5 hebben de spandoeken gemaakt voor op de hekken en vrijwilligers staan bij de hekken om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Van start

Vanaf 5 september gaat de schoolstraat van start. Op maandag 12 september wordt de straat officieel geopend door wethouder Van Daal samen met de kinderen van de school. De aankomende maanden wordt het gebruik en de ervaringen op meerdere momenten geëvalueerd en bekijken we samen met de werkgroep en de school of en hoe de straat structureel kan worden ingevoerd.

Dit bericht is afkomstig van gemeente Venray: www.venray.nl/eigen-schoolstraat-voor-de-petrus-bandenschool

Bron foto: Omroep Venray

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!