JPET20221221 eBike 003 WEB
Het jaar doorgefietst
21-12-2023

Voor fietsstimulering zette we in 2023 een aantal interventies in gericht op: ouderen, veilig fietsen tijdens de donkere dagen en het stimuleren van woon-werkverkeer met de fiets middels de #21dagenchallenge. 

Lokale fietsacties voor inwoners

In de 8 gemeenten gingen we in 2023 aan de slag met een aantal interventies. Zo stonden we op weekmarkten met de actie ‘Spiegeltje-Spiegeltje op je fiets, zonder mij zie je …,’een campagne waarmee we in gesprek gingen met inwoners. Resultaat: meer dan 550 gesprekken met ouderen over hun beleving van fietsen en kansen om met hen te praten over een belangrijk hulpmiddel, de fietsspiegel.

Verder zette we in op de #21 dagen in het zadel-challenge waarmee we eerlijke verhalen over fietsen naar het werk optekenden. Deze verhalen delen we aankomende jaren, om zo andere inwoners te motiveren vaker te gaan fietsen.

En natuurlijk was er ook aandacht voor veilig fietsen. Onder de noemer: Doe de fietscheck voor vertrek attendeerden we inwoners om de fiets te checken op onder andere licht. Want fietsen door weer en wind is zo erg nog niet, als je fiets maar in orde is. Als extraatje stonden we in elke gemeente een dagdeel om fietsen te laten controleren door een erkende fietsmaker.  

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!