In 4 stappen goed voorbereid op de subsidie AanZET
08-03-2023

Vanaf 4 april 2023 kun je de subsidie AanZET aanvragen voor de koop of lease van een elektrische vrachtwagen. Vorig jaar was dezelfde subsidiepot al binnen een dag leeg. Met deze vier stappen bereid je je goed voor om op tijd een aanvraag in te kunnen dienen.

Subsidie AanZET aanvragen in vier stappen:

Stap 1: Sluit een voorlopige koop- of leaseovereenkomst
Wil je de subsidie AanZET aanvragen, dan heb je een niet-definitieve koop- of leaseovereenkomst nodig. De elektrische vrachtwagen mag dus nog niet op naam van je bedrijf staan op het moment van de subsidieaanvraag. In de voorlopige overeenkomst kun je hiervoor een clausule laten opnemen, bijvoorbeeld: ‘order is definitief na toekenning AanZET’. Mocht jouw bedrijf geen subsidie krijgen, dan kun je dankzij deze clausule de overeenkomst annuleren.

Stap 2: Kies je voor SSEB of voor AanZET?
Naast AanZET is er nog een subsidie die mogelijk interessant is voor jouw bedrijf: de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Deze subsidieregeling is er voor bouwbedrijven die zelf bouwmaterieel hebben en bedrijven die bouwmaterieel verhuren. SSEB is onder andere aan te vragen voor een emissieloze betonmixer (carrosseriecode 15), betonpompvoertuig (carrosseriecode 16) en kieptruck (carrosseriecode 10). Onze logistiek makelaars adviseren je er graag over. Meer informatie over SSEB.

Stap 3: Zorg voor e-herkenning
Je hebt e-herkenning nodig om de subsidieaanvraag te kunnen doen. E-herkenning is een veilig inlogmiddel waar ruim 500 verschillende dienstverleners, zoals gemeenten, Belastingdienst en verzekeraars mee werken. Meer info over e-herkenning en de diverse aanbieders.

Stap 4: Vraag advies aan onze logistiek makelaars
De logistiek makelaars van Trendsportal zijn goed op de hoogte van de subsidieregeling AanZET. Wij kijken graag met je mee of je alles goed hebt voorbereid en niets bent vergeten. Ons advies is gratis en op maat. Ook als je eerst nog een Total Cost of Ownership van e-truck wilt laten maken of meer wilt weten over de benodigde laadinfra helpen we je graag. Neem gerust contact met ons op:

Meer informatie over de subsidie AanZET

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!