Klimaatkanjer #21dagenchallenge Evelyne met dochters en e bakfiets
KlimaatKanjers: zo werken zij aan gezonde mobiliteit
31-10-2023

Van 30 oktober t/m 5 november 2023 is de Nationale Klimaatweek. Een week waarbij inwoners, bedrijven en instellingen in actie komen om duurzamer om te gaan met onze wereld. Het mooie is, iedereen kan iets doen. Hier lees je hoe deze KlimaatKanjers dit oppakken. 

Als Trendsportal werken wij aan duurzame mobiliteit en logistiek. Dit doen we uiteraard niet alleen. In Noord-Limburg zijn al heel veel mensen op hun manier hiermee bezig. In de Klimaatweek zetten we er drie in de schijnwerpers.

KlimaatKanjer Viking

Viking timmert aan de weg, niet alleen om de meest favoriete leverancier van kantoorartikelen en werkoplossingen te zijn voor hun klanten, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Ton Raijmakers, Sr HR Manager Benelux: “Wij kijken om ons heen en we kijken vooruit en we luisteren vooral heel goed naar onze klanten en medewerkers. Zo merken we meer en meer dat onze klanten milieubewust inkopen. Wij sluiten daar graag op aan.” “Niet alleen met ons aanbod, maar zeker ook met onze bedrijfsvoering” vertelt Sr Manager Property, Engineering & Associate Services Peter van Loon: “Zo hebben we onlangs alle verlichting in ons pand in Venlo vervangen voor LED-verlichting. En zijn we volop voorbereidingen aan het treffen om onze panden, daar waar mogelijk, te voorzien van zonnepanelen. We gaan dit combineren met het plaatsen van laadzuilen voor auto’s en vrachtauto’s. Raijmakers: “Sinds april dit jaar kunnen onze medewerkers ‘een fiets van de zaak’ leasen. We hebben hier een mooi en aantrekkelijk fietsplan voor opgesteld. Een van onze medewerkers heeft zelfs zijn auto verkocht en komt nu met de e-bakfiets naar het werk. Niet al onze medewerkers kunnen, vanwege de reisafstand, met de fiets naar het werk komen. Wel bieden we onze werknemers de mogelijkheid om maximaal 40% van hun tijd thuis te werken.”

Tip van Viking: “Verduurzamen is vooral willen en durven. Vele kleine stappen maken op de lange termijn een postieve ommezwaai. Luister naar de markt en luister naar je medewerkers en durf te veranderen.”

Klimaatkanjer viking

KlimaatKanjer Van Dorp Venlo

Een nieuw duurzaam pand. Mét laadinfrastructuur voor de eigen elektrische personen- en bestelauto’s. Van Dorp Venlo zet mooie stappen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. De technisch dienstverlener laat zich daarbij adviseren door onze logistiek makelaars. 

Klimaatkanjer vandorp

KlimaatKanjer Evelyn

Evelyn (37) uit Merselo runt een gezin van vier en heeft onlangs zoveel mogelijk de auto laten staan om in plaat daarvan met de e-bakfiets naar de supermarkt, school en haar werk te gaan. Wat een Klimaat Kanjer! Want door voor (korte) ritten vaker de fiets te pakken, bespaar je behoorlijk veel CO2. En het mooie volgens Eveline is: “Door te fietsen ben je lekker in de natuur en mijn kinderen genieten daar van mee”.

Bekijk hier haar motivatie

Klimaatkanjer #21dagenchallenge Evelyne met dochters en e bakfiets

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!