Martijn Buijse: "Gastvrij betekent ook veilig en aantrekkelijk"
04-06-2024

Voor de gemeente Bergen, waar ik wethouder ben, is toerisme een belangrijk onderwerp. Wij willen als gemeente, in de breedste zin van het woord, een gastvrije gemeente zijn. Gastvrij zijn betekent ook een veilige en aantrekkelijke omgeving bieden.

Ik pleit er als wethouder dan ook actief voor om bij zoveel mogelijk N-wegen de maximale snelheid te verlagen van 80 km/h naar 60 km/h. In de gemeente Bergen proberen we dat nu zoveel mogelijk door te voeren. Daarnaast heeft ook de fiets de nodige aandacht binnen onze gemeente.


Martijn Buijse, wethouder Gemeente Bergen

Sinds de Coronapandemie is de dagrecreatie en de verblijfsrecreatie in onze gemeente flink gegroeid.  Ik ben daar heel blij mee en ook voor de toeristische ondernemers uit onze gemeente is dat fantastisch. Maar de groei brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Ik denk dan aan overlast voor omwonenden op drukke dagen rondom de toeristische trekpleisters, zoals de Maasduinen.

Ik ben dan ook erg enthousiast over het project ‘de bezoekersaanpak’ van Trendsportal. Waarin de gemeente en betrokken ondernemers samen toewerken naar een aantal doelen: bezoekers gastvrij ontvangen, stimuleren van actieve en duurzame mobiliteit, verminderen van overlast voor de omgeving en het borgen van de ‘Bezoekersaanpak’ in Gemeentelijk- en Provinciaal beleid. Ik ben benieuwd naar de resultaten van dit project.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!