PHOTO 2023 09 29 09 58 12 1
Nog een veilige fietsverbinding voor Greenportlane!
01-01-2023

Sinds donderdagochtend 7 september 2023 is bedrijventerrein Trade Port Nord weer een heel stuk veiliger met de fiets te bereiken. Deze dag was namelijk de officiële opening van de nieuwe fietstunnel onder de Greenportlane ter hoogte van Arrow en de Dorperdijk. 

De fietstunnel is de volgende veilige fietsverbinding die bedrijventerrein Trade Port Noord, dat aan weerszijden van Greenportlane ligt, met elkaar verbindt. De fietstunnel is een resultaat van een nauwe samenwerking tussen BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, de Provincie Limburg, de gemeente Horst aan de Maas en gemeente Venlo. Aannemer Heijmans heeft de uitvoering op zich genomen. 


Aanleiding
Op het bedrijventerrein Greenport Venlo was er sprake van een verkeersonveilige situatie vanwege het ontbreken van een veilige oversteekvoorziening voor fietsers ter hoogte van Arrow en de Dorperdijk. Hier fietsten fietsers met het gemotoriseerde verkeer mee over de meerstrooksovonde om de Greenportlane/N295 over te steken. Fietsers staken er over omdat, afhankelijke van zijn of haar herkomst, de fietsafstand metmaximaal 1,9 kilometer kon worden ingekort. Fietsers vanuit Horst en Sevenum ervaarden de grootste omrijdafstanden.   

Vanwege de urgentie hebben de vier betrokken partijen snel werk van de verkeersonveilige situatie gemaakt. In een voortraject zijn diverse oplossingen nader bekeken; waaronder ook diverse gelijkvloerse oplossingen en een fietsbrug. In het bestuurlijk overleg van 27 januari 2021 is uiteindelijk een bestuurlijk akkoord bereikt over de aanleg van een fietstunnel. 

Potentieel gebruik fietstunnel 
Het potentiële gebruik van de fietstunnel wordt in het ‘Aanvullend onderzoek fietsstructuur Greenport klaver 5-6’ op ruim 400 fietsritten per werkdag geschat. De fietstunnel sluit heel mooi aan bij de overige fietsstructuren zoals de Greenport Bikeway. De fietstunnel is weer een mooie stap in de goede richting om onze regio fietsvriendelijker te maken. 

PHOTO 2023 09 29 09 58 12 1

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!