Campagnebeeld Posifiets spiegeltje spiegelje Trendsportal
Ouderen trappen veilig door met een fietsspiegel
09-11-2023

De aankomende weken staat het #Posifietsteam van ‘Spiegeltje-Spiegeltje op mijn fiets. Zonder mij zie je …’ op diverse plekken in Noord-Limburg. Het #Posifietsteam staat daarom met ouderen in gesprek te gaan over fietsgedrag en de voordelen van een fietsspiegel. Als dank voor het gesprek wordt er gratis een fietsspiegel gemonteerd. Het doel hiervan is om ouderen zolang mogelijk veilig te laten doortrappen.   

Veilig doortrappen op de fiets

Als Trendsportal Mobiliteit en Logistiek willen we ervoor zorgen dat ouderen zich veilig voelen op de fiets en zich ook veilig blijven gedragen. Steeds meer ouderen blijven ook op hogere leeftijd fietsen. Een mooie ontwikkeling, want fietsen houdt je gezond. Maar dat brengt ook de nodige nieuwe uitdagingen met zich mee. Op de fietspaden wordt het verkeer drukker en de snelheden verschillen, waardoor je vaker ingehaald wordt. Dit kan een schrikreactie geven waardoor de kans op een ongeval toeneemt.

Fietsspiegel zorgt voor meer balans op de fiets
Ook het linksaf slaan is voor veel ouderen een steeds moeilijker wordende beweging. Men moet het gezicht draaien wat vaak tot gevolg heeft dat men ‘meestuurt’ en daardoor niet meer rechtdoor fietst. Daarnaast is het altijd goed te weten wat er achter je op de weg afspeelt. Met de campagne Spiegeltje-Spiegeltje gaat een team in gesprek met ouderen om het belang en gemak van een achteruitkijkspiegel op de fiets te duiden. Als dank voor het gesprek wordt er gratis een goede, moderne fietsspiegel gemonteerd. Hierbij geldt: OP=OP’.

De exacte data waarop het Spiegeltje-Spiegeltje Posifietsteam in de gemeente is wordt gecommuniceerd vanuit de gemeente zelf. 

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!