PLUS rijdt met twee elektrische vrachtwagens
27-02-2023

PLUS is het zoveelste bedrijf dat kiest voor elektrisch vervoer. Eind december 2022 ging de tweede volledig elektrische bakwagen rijden voor de supermarktketen, in Limburg. Overweegt ook jouw bedrijf de aankoop van een elektrische vrachtwagen? De ervaren logistiek makelaars van Trendsportal adviseren je graag. Ons advies is gratis en op maat.

Investeren in een schoner en groener logistiek proces

PLUS investeert actief in een schoner en groener logistiek proces. In mei 2021 bracht de supermarktketen ook al een zware elektrische 50 ton trekker-oplegger combinatie op de weg in de regio Rotterdam. Met de introductie van de elektrische bakwagen zet PLUS weer een stap in het terugdringen van de CO2-uitstoot. De elektrische Renault D wide ZE bakwagen bevoorraadt winkels in een straal van circa 200 kilometer rondom het distributiecentrum in het Limburgse Ittervoort.

Emissievrije zones voor goederenvervoer
Vanaf 2025 worden in bijna 30 Nederlandse binnensteden zero-emissiezones voor goederenvervoer ingesteld. Patrick van Vugt, Manager Transport bij PLUS: “Uiterlijk dan moeten wij er klaar voor zijn om onze supermarkten in die gebieden emissievrij te bevoorraden. Maar als verantwoorde supermarkt komen we liever in actie voor de deadline. Het is een complex traject dat om zorgvuldige voorbereiding vraagt. In theorie heeft een elektrische bakwagen een bepaalde actieradius. Met deze eerste wagens onderzoekt PLUS in de praktijk of die actieradius bijvoorbeeld ook met een hoge beladingsgraad nog steeds haalbaar is. Op basis van deze ervaringen vormen we een verdere visie en onderzoeken we de mogelijkheden om onze vloot stap voor stap steeds verder te vergroenen.”

Samenwerking met transporteur VSDV
PLUS besteedt haar transport volledig uit aan verschillende logistieke dienstverleners. Deze bakwagen is mede mogelijk gemaakt door transporteur Van Straalen de Vries (VSDV) en gaat exclusief rijden voor PLUS. Van Straalen de Vries: “Groen doe je samen, we zijn dan ook trots op onze samenwerking met PLUS om samen ervaringen op te doen met elektrificatie.”

Gratis advies op maat door Trendsportal
Overweegt ook jouw bedrijf de aanschaf van een elektrische truck? Onze logistiek makelaars adviseren je graag, zoals we eerder ook al deden voor bedrijven als ROCKWOOL en Action. Wij kunnen je bijvoorbeeld informeren over de benodigde laadinfra en over de subsidie AanZET die je vanaf 4 april 2023 kunt aanvragen. Ook maken we graag een Total Cost of Ownership-berekening voor je, die laat zien wat een elektrische vrachtwagen onder de streep kost (inclusief energie, afschrijving, onderhoud en subsidie). Neem contact met ons op voor gratis advies op maat:

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!