Thumbnail Rob Kroon en elektrische truck
Rob Kroon versterkt logistiek team Trendsportal
08-04-2024

Nieuw in het team van Trendsportal is Rob Kroon, logistiek expert zero-emissie. Rob adviseert bedrijven die nadenken over elektrische bestel- en vrachtwagens en over de laadoplossingen die daarbij nodig zijn. Rob helpt ook jouw bedrijf graag bij de verduurzaming van je wagenpark.

Rob heeft ruim dertien jaar ervaring met duurzame mobiliteit en logistiek. Een van zijn specialismen van de afgelopen zes jaar is de inzet van elektrische vrachtwagens. Hij heeft diverse onderzoeks- en adviestrajecten én veel pilotprojecten geïnitieerd en gerealiseerd. Sinds 1 maart 2024 helpt hij ook bedrijven in Noord-Limburg die willen overstappen naar elektrische vrachtwagens.

In gesprek met transporteurs CTV

Een recent en concreet voorbeeld van Robs hulp is de transporteurssessie bij CTV in Venlo. “CTV is gespecialiseerd in het optimaal combineren van verschillende transportmodaliteiten. Voor het vervoer over de weg huurt CTV transportbedrijven in. Van zzp’ers met 1 vrachtwagen tot grotere transportbedrijven met een vrachtwagenvloot. CTV vindt het – net als Trendsportal – belangrijk dat de transportsector verder verduurzaamt. Daarom heeft CTV met hulp van Trendsportal een informatieve sessie georganiseerd voor zijn transporteurs. Mijn collega-logistiek makelaars Mark Luikens, Michel Oldenburg en ik vertelden welke elektrische trucks er zoal zijn, met welke actieradius, en welke laadoplossingen er zijn. Een geslaagde middag die ongetwijfeld een vervolg krijgt.”

Advies aan Action

Ook voor de grote retailer Action is duurzaamheid belangrijk, dus ook in transport. Action heeft ondersteuning gekregen van zowel Rob als Mark in het beslissingsproces hoe hiermee te starten. In februari 2023 gingen vanuit het distributiecentrum in Midden-Limburg twee elektrische trucks rijden. Rob heeft Action geadviseerd in het traject voorafgaand aan de aankoop. “Ik informeerde Action over subsidiemogelijkheden en gaf advies over voertuigtechniek en over laadinfra. Ook maakten wij gezamenlijk TCO-berekeningen, die laten zien hoeveel een elektrische vrachtwagen onder de streep kost. Dus rekening houdend met subsidie, brandstofkosten enzovoort.” De e-trucks hebben zich intussen bewezen. Erwin den Exter van Action: “Ze werken prima en zijn betrouwbaar. We gaan er dan ook nog meer aanschaffen.”

→ Tip van Rob:

Het is goed om te weten wat de ontwikkelingen zijn in elektrisch transport. Zo ook welke impact het gaat hebben wanneer jouw bedrijf overstapt naar elektrisch transport. Vaak is er nu al meer mogelijk is dan je denkt. Think big, start small, act fast!

Gratis advies voor jouw bedrijf

Overweeg jij de inzet van een elektrische truck? Wil je eens sparren met een deskundig en onafhankelijk expert over de stappen die je dan moet zetten, van laadinfra tot planning? Rob Kroon adviseert ook jouw bedrijf graag. Hij helpt je bijvoorbeeld ook als je – net als CTV – met jouw transporteurs om tafel wilt om te kijken hoe jullie samen kunnen verduurzamen.

Neem contact op met Rob Kroon via: Rob.Kroon@trendsportal.nl | 06-22 73 00 18

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!