Subsidie slimme in-truck toepassingen
29-09-2022

Subsidie slimme toepassingen voor vrachtwagens

Gebruik je als verlader of transporteur slimme in-truck toepassingen, of ben je van plan deze te gaan gebruiken? Je kunt hiervoor een subsidieaanvraag indienen vanaf 1 september 2022! Een slimme zet, want digitalisering helpt je je logistieke proces efficiënter en duurzamer te maken.

Subsidieregeling

Publieke en private partijen beschikken over een schat aan logistieke- en mobiliteitsdata. Door uitwisseling van deze data en er slim gebruik van te maken, kunnen vervoerders efficiënter rijden. Denk aan in-truck waarschuwingen bij incidenten, een streepje voor bij verkeerslichten of data over wegwerkzaamheden voor je planning. Deze toepassingen zijn al beschikbaar! Maar ze zijn pas zinvol als verladers en transporteurs ze landelijk kunnen gebruiken. Daarom heeft het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL hiervoor een subsidieregeling ingesteld in Noord-Brabant en Limburg. In totaal is 1 miljoen euro beschikbaar om meer beroepschauffeurs ‘connected’ te laten rijden.

Voordelen voor jouw organisatie

Het gaat bij deze subsidieregeling om in-truck toepassingen, bijvoorbeeld meldingen van incidenten of informatie van intelligente verkeerslichten (iVRI’s). Gebruikmaken van deze data heeft diverse voordelen voor jouw bedrijf. Chauffeurs wiens truck met deze groeiende groep iVRI’s kan communiceren, hoeven minder vaak te stoppen en op te trekken. Dat bespaart uitstoot van schadelijke gassen, tijd en geld, omdat er beter valt te plannen en reistijden korter worden. Digitalisering helpt zo om het logistieke proces slimmer en duurzamer te maken en de doorstroming en veiligheid te verbeteren.

Ook voor IT-leveranciers

Ook logistieke IT-leveranciers kunnen een beroep doen op de subsidie, als ze beschikbare data integreren in hun toepassingen.

Voordelen voor de regio

De subsidieregeling heeft ook voordelen voor de bereikbaarheid van en leefbaarheid in de regio Noord-Limburg. Als meer voertuigen gebruikmaken van de slimme in-truck toepassingen, dan leidt dit tot 10 tot 15% betere doorstroming. Bovendien besparen 500 trucks die per dag 5 keer minder hoeven te stoppen, ruim 105.000 liter diesel per jaar.

Vanaf 1 september

De subsidieregeling is al in te zien op www.slimmetoepassingentransport.nl. Vanaf 1 september 2022 kunnen transporteurs en logistieke IT-leveranciers een aanvraag indienen.

Gratis advies

De subsidieregeling sluit mooi aan bij de stappen die we als Noord-Limburgse gemeenten zetten voor het verduurzamen van de logistiek op onze wegen. Zo gingen eerder deze maand zes logistieke bedrijven aan de slag met het testen van Connected Transport Corridor (CTC)-informatiediensten om prioriteit te krijgen op de kruising Venrayseweg/Groot Bollerweg in Venlo. Wil ook jouw organisatie haar logistiek verduurzamen? Laat je gratis en vrijblijvend adviseren door de onafhankelijke, ervaren adviseurs van Trendsportal. Ze kunnen je bijvoorbeeld op maat adviseren over:

  • Minder en schoner gereden kilometers
  • Advies over subsidies en fiscale voordelen
  • Inzicht in zero-emissiezones, waaronder de geplande zone in Venlo
  • Maken TCO-berekening voor vrachtwagens
  • Hulp met een voertuigvervangingsplan

Neem contact op met:

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op www.slimmetoepassingentransport.nl

Bron: SmartwayZ.NL

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!