Uit onderzoek blijkt: fiets meest kansrijke alternatief voor de auto in regio Noord-Limburg
03-08-2023

Van alle mensen die in Noord-Limburg met hun auto naar het werk reizen, staat 72% ervoor open om te kiezen voor een duurzamer alternatief. Vooral voor de (elektrische) fiets zouden automobilisten hun auto vaker laten staan. Dat blijkt uit onderzoek van SmartwayZ.NL onder 350 automobilisten in Noord-Limburg.

Bron: SmartwayZ.nl

Alle resultaten zijn terug te vinden in een online dashboard en de belangrijkste in een samenvattende factsheet. Met de inzichten uit het onderzoek kunnen gerichte (gedrags)interventies worden ingezet om duurzaam reizen of thuiswerken te stimuleren.

Fiets meest kansrijke duurzame alternatief auto SmartwayZNL onderzoek

Enorme potentie van (elektrische) fiets  
51% van de ondervraagden staat ervoor open om (vaker) de fiets naar het werk te pakken. Daarmee is de (elektrische) fiets het populairste duurzame alternatief voor de Noord-Limburgse automobilist die een maximale woon-werkafstand tot 15 kilometer heeft. De belangrijkste motivatie om te gaan fietsen is dat het goed is voor de gezondheid. Hierop zou een gedragscampagne zich kunnen richten. Barrières daarentegen zijn het niet hebben van een geschikte (elektrische) fiets en de snelheid. Meer ondervraagden overwegen de (elektrische) fiets te nemen als de werkgever hen een fiets zou aanbieden. Dat laat zien dat meer groene arbeidsvoorwaarden van werkgevers kunnen zorgen voor een impuls in de mobiliteitstransitie.     

Aan de slag!
Om de mobiliteitstransitie te laten slagen, moeten we allemaal steeds meer anders of niet gaan reizen. Dit onderzoek laat zien dat een grote groep automobilisten in Noord-Limburg bereid is om hieraan bij te dragen. Met de resultaten uit het onderzoek kun je effectieve gedragsinterventies en -campagnes opzetten om duurzamer reisgedrag in jouw regio te stimuleren. Je raadpleegt de resultaten via de samenvattende factsheet of het online dashboard

Wat doet Trendsportal?
Binnen het programma Mobiliteitsaanpak voor werkgevers (in Noord-Limburg) en fietsstimulering proberen we zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Benieuwd wat we hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!