JPET20230705 Deelauto 003 webversie
Vacature: communicatiespecialist duurzame Energie en Mobiliteit (36 uur)
22-12-2023

Kom jij ons team versterken?

Wil jij bijdragen aan de misschien wel de grootste opgave van dit moment; de transitie in duurzame Energie en Mobiliteit? Kom dan samenwerken in de regio Noord- en Midden-Limburg! 

Wat ga je doen?
Energie en Mobiliteit overstijgen gemeentegrenzen en zelfs regio’s. Vandaar ook dat we impact willen maken vanuit de Regionale Energiestrategie Noord- en Midden-Limburg (RESNML) en Trendsportal, Mobiliteit en Logistiek voor Noord-Limburg.

Zowel RESNML als Trendsportal zijn organisaties die voor en met gemeenten aan de slag zijn. Daarnaast werken ze samen met ketenorganisaties, inwoners en bedrijven en brede communities. De opgaven op gebied van Energie en Mobiliteit zijn omvangrijk en hebben impact. Dit vraagt om anders denken en doen. Tegelijk dagen RESNML en Trendsportal uit om mee te doen. Van visieontwikkeling met een lange termijn scope tot concrete uitvoeringsresultaten op korte termijn. Communicatie is daarbij de duurzame brandstof die bijdraagt in het bereiken van resultaat en opwekken van betrokkenheid.

Als communicatiespecialist ontwikkel jij hierbinnen je rol. Concreet krijg je alvast een aantal taken/ verantwoordelijkheden:

 • je inventariseert, onderzoekt, ontwikkelt en organiseert de communicatie in het verlengde van de regionale opdrachten op gebied van Energie en Mobiliteit;
 • houdt relaties op de hoogte en aangehaakt zodat ze verbonden raken en mee willen werken aan de transitie (hierbinnen valt ook participatie);
 • om dit te bereiken ontwikkelen je kernboodschappen en content, je onderhoudt en verbetert de online communicatiekanalen op basis van analyses;
 • en je stuurt externe partijen zoals vormgevers/ webbouwers of campagneteams aan.

Hier een kijkje van hoe een werkdag eruit kan zien.

’s Ochtends begin je vanuit huis de ‘dagstart’ met je team, vervolgens werk je aan een adviesstuk voor je programmamanager Energie en besluit je naar het Stadskantoor te gaan. Waar je een werkoverleg hebt met je communicatiecollega’s van Mobiliteit en Logistiek om samen de nieuwe gedragscampagne voor een project te beoordelen. Na de lunch in het bedrijfsrestaurant ga je op pad voor een interview, dat je vervolgens in concept uitwerkt. Je loopt nog even je mails door en past je planning voor morgen aan en sluit af met het voorbereiden van de agenda voor het regionale communicatieoverleg van die week, waar jij de voorzittersrol hebt.

Zomaar een fictieve werkdag, die binnenkort misschien wel jouw realiteit wordt.

Wat neem je mee?
Aan de schaalgrootte kun je wellicht al ‘aflezen’ dat deze functie vraagt om samenwerken en het leggen van verbindingen. Zowel intern met de deelnemende gemeenten, de regionale werkgroepen en projectleiders als extern met concullega’s en samenwerkingsverbanden vanuit bedrijfsleven. Relaties bouwen en onderhouden is dan ook jouw eerste natuur. Je begrijpt de politieke context waarbinnen je werkt. Verder kijk jij als communicatiespecialist waar kansen en ontwikkelingen liggen en adviseer je hier proactief in. Je pakt makkelijk het voortouw en zet adviezen om in resultaten.

Competenties die van belang zijn voor deze functie:

 • Politieke sensitiviteit: je begrijpt hoe een politieke omgeving werkt en vindt jouw weg in dit uitdagende spel waarbij je oog hebt voor ieders rol en functie.
 • Relatiebouwer: je weet als geen ander dat relatie voor inhoud gaat en dat als je collega’s/ samenwerkingspartners mee wilt krijgen dat dit voortdurend aandacht vraagt. ‘Een mailtje zet nog niet aan tot actie😉’.
 • Creativiteit: je kunt originele ideeën en oplossingen bedenken en invalshoeken vinden die afwijken van de gevestigde denkpatronen.
 • Plannen en organiseren: je hebt je doel helder en weet welk resultaat je wilt behalen. Hiervoor prioriteer je benodigde acties, tijd en middelen. Zo nodig werk je procedures uit voor de uitvoering daarvan.
 • Omgevingsbewustzijn: je bent op de hoogte van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en benut deze kennis.

Verder vragen voor deze functie minimaal HBO werk- en denkniveau en enkele jaren ervaring in het werken bij een overheidsorganisatie.

Waar kom je te werken?
Je werkplek is het stadskantoor in Venlo, maar kan ook afwisselen tussen thuiswerken of bijvoorbeeld de Brightland Campus. Trendsportal en RESNML kennen een compact kernteam van gedreven professionals met een schil van betrokken adviseurs en professionals die samen de schouders eronder zetten. De plannen zijn ambitieus en zowel RES NML als Trendsportal organisaties zijn ondernemend en beweeglijk. In jouw functie zul je voor 60% van je tijd werkzaamheden uitvoeren voor RESNML en voor 40% werkzaamheden voor Trendsportal. Bij Trendsportal werk je samen met een communicatiemedewerker.

Wat bieden we jou?
Als communicatiespecialist bieden we jou een aantrekkelijk en veelzijdig pakket aan arbeidsvoorwaarden (op basis van 36-urige werkweek), zodat jij het beste uit jezelf kunt halen:

 • Aantrekkelijk salaris: Een bruto maandsalaris in schaal 10 variërend van €3.558,- minimum tot €5.247,- passend bij jouw ervaring.
 • Stabiliteit en groeiperspectief: Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar, met intentie voor vast dienstverband.
 • Ruime vakantiedagen: 144 wettelijke vakantie-uren en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per kalenderjaar.
 • Keuzevrijheid: Individueel keuzebudget van 17,05% van je jaarsalaris, voor onder andere fitnessabonnement of extra verlofdagen.
 • Mobiliteitsvoordelen: Reiskostenvergoeding van €0,23 per kilometer (max. 75 km enkele reis) op kantoordagen, plus €3,- thuiswerkvergoeding.
 • Flexibiliteit: Mogelijkheid tot flexibele werktijden en plaats onafhankelijk werken voor optimale werk-privébalans.
 • Ontwikkelingskansen: Diverse mogelijkheden voor groei en opleiding om het beste uit jezelf te halen.
 • Moderne werkomgeving: Je werkt onder andere in de Villa Flora, op het Floriadeterrein.

Is dit jouw baan?
Reageer dan uiterlijk zondag 7 januari 2024 door het uploaden van jouw motivatie en CV via de het sollicitatieformulier op BanenpleinLimburg.

Uiterlijk donderdag 11 januari 2024 ontvang je een terugkoppeling over jouw sollicitatie. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 19 januari 2024.

Wil je graag meer weten over de vacature, neem dan contact op met Bas van den Akker, Strategisch adviseur Circulariteit en Duurzaamheid (☎ 06-46285475of ✉️ b.vandenakker@venlo.nl ). Voor vragen over het sollicitatieproces staat Karin Jacobs, HR Specialist Arbeidsmarkt (✉️ werkenvoor@venlo.nl) klaar om je verder te helpen.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!