Wees op tijd: subsidiepot voor e-trucks in 2023 weer aangevuld
01-11-2022

Als ondernemer kun je vanaf april 2023 weer subsidie aanvragen voor de aanschaf of financial-lease van een e-truck. Dit jaar was er al binnen één dag een aanvragenstop vanwege de enorme interesse in de subsidie. Bereid je daarom nu alvast voor op de aanvraag in 2023. 

Stap jij ook over?

Met AanZET krijg je tot 60% subsidie en belastingvoordeel op de meerkosten bij de aanschaf van een e-truck. Daarmee worden de hoge aanschafkosten van een emissieloze vrachtwagen flink gedrukt. Ook besparen e-trucks veel CO2 én zijn ze goedkoop in gebruik en onderhoud. Daarnaast stellen 27 Nederlandse binnensteden, zoals Maastricht, vanaf 2025 zero-emissiezones in. Vracht- en bestelverkeer op fossiele brandstoffen zijn dan niet meer zomaar welkom. Daarom is het slim alvast te onderzoeken of e-trucks met AanZET ook voor jouw onderneming interessant zijn.  
 
Financieel voordeel 
De hoogte van de subsidie hangt af van het soort vrachtwagen en de grootte van je bedrijf. Grote bedrijven kunnen in totaal tot 20% van de meerkosten ten opzichte van een dieselvrachtwagen vergoed krijgen. Voor non-profitorganisaties en kleine bedrijven loopt dat op tot 37%. Ook kun je bij de aanschaf van een emissieloze vrachtauto gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hierdoor komt de totale overheidssteun dicht bij 40% voor grote ondernemingen, 50% voor middelgrote ondernemingen en 60% voor kleine ondernemingen. Dit zijn de maximale steunpercentages op grond van de Europese staatssteunkaders. 
 
Gratis kostenbatenanalyse 
Bekijk ook eens ons overzicht van elektrische trucks die er op de markt zijn en komen. Wanneer stap jij over op elektrisch, zoals De Klok Logistics onlangs ook deed? Onze logistiek makelaars maken graag een kostenbatenanalyse voor je, gratis. En ze helpen je graag om op tijd je subsidieaanvraag voor AanZET in te dienen. Neem vrijblijvend contact op:  
 
•    Michel Oldenburg, 06-24906738, michel.oldenburg@trendsportal.nl 
•    Mark Luikens, 06-51165781, mark.luikens@trendsportal.nl 
 
Meer informatie over AanZET 

De voordelen van elektrische trucks 

  • Het levert een enorme besparing op in je CO2-uitstoot ten opzichte van rijden op fossiele brandstoffen. Door je 29t diesel-bakwagen uit 2002 te vervangen door een bakwagen op groene stroom, bespaar je al zo’n 746 gram CO2 per kilometer! Een 29t diesel-bakwagen uit 2017 vervangen scheelt 672 gram CO2 per kilometer. 
  • Het zorgt voor een gezonder klimaat en leefbare regio Noord-Limburg. 
  • Je komt er door in aanmerking voor specifieke aanbestedingen, bijvoorbeeld wanneer je overheden zoals Rijkswaterstaat als opdrachtgever hebt en het draagt positief bij aan certificeringen zoals de CO2-prestatieladder en ISO 14001. 
    Het is verplicht in zero-emissiezones in 27 Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 (voor goederentransport dat vanaf dan op kenteken wordt gezet). Ook in Venlo wordt gewerkt aan besluitvorming. 
  • Rijdt stil én zeer comfortabel. Bestuurders komen meer uitgerust terug van hun werkdag. 
  • De actieradius wordt steeds groter. 
  • Een concrete stap naar een duurzame wereld. 

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!