Wethouder Marij Pollux nieuwe voorzitter Trendsportal
19-10-2022

Op donderdag 6 oktober is wethouder Marij Pollux van gemeente Venlo verkozen tot nieuwe voorzitter van Trendsportal. Wethouder Frank Pubben van gemeente Gennep is verkozen tot vicevoorzitter.

Duurzame mobiliteitsoplossingen voor nu en de toekomst

Marij Pollux over haar rol als voorzitter: “Mobiliteit staat niet stil. Ontwikkelingen, innovaties en nieuwe initiatieven bieden kansen. Denk aan de opmars van elektrisch vervoer, deelmobiliteit en slimme verkeerslichten. De laatste jaren zijn we anders gaan denken over het reizen van a naar b. Zo krijgt het fietsverkeer gelukkig steeds meer aandacht en ruimte. Dit vraagt om slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen voor nu én in de toekomst. Daar ga ik als voorzitter van Trendsportal graag mee aan de slag.”

PHO Trendsportal

De verkiezing van het (vice)voorzitterschap vond plaats tijdens het portefeuillehoudersoverleg (PHO) Trendsportal, waarin de acht wethouders van de Noord-Limburgse gemeenten met de portefeuille Mobiliteit of Verkeer en Vervoer, Infrastructuur en Logistiek een aantal keren per jaar samenkomen. Dit was het eerste PHO vanaf de ingang van de nieuwe ambtsperiode en dus in een nieuwe samenstelling. Naast voorzitter Marij Pollux en vicevoorzitter Frank Pubben bestaat het PHO Trendsportal uit: wethouder Marcel Roelofs van gemeente Beesel, wethouder Martijn Buijsse van gemeente Bergen, wethouder Thijs Kuipers van gemeente Horst aan de Maas, wethouder Holger Rodoe van gemeente Mook en Middelaar, wethouder Erik Nijssen van gemeente Peel en Maas en wethouder Erik van Daal van gemeente Venray.

Foto: Maartje van Berkel

Op de foto: wethouder Holger Rodoe, voorzitter/wethouder Marij Pollux, wethouder Thijs Kuipers en wethouder Marcel Roelofs. Op de foto ontbreken wethouder Martijn Buijsse, vicevoorzitter/wethouder Frank Pubben, wethouder Erik Nijssen en wethouder Erik van Daal als leden van het PHO.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!