De Verkeersactieve school
Wat houdt het in?

Provincie Limburg en de gemeenten in Limburg willen de verkeersveiligheid gezamenlijk verbeteren. Om de kwetsbare en onervaren deelnemers te stimuleren zich veilig in het verkeer te gedragen is de aanpak Verkeersactieve school ontwikkeld. Aan leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs wordt verkeerseducatie aangeboden.

Maya Kallen

Meer weten
of meedoen?

06 41 57 81 32

Een Verkeersactieve school is een school die in alle groepen/leerjaren aandacht besteedt aan theoretische en praktische verkeerseducatie en oog heeft voor een verkeersveilige schoolomgeving en school-thuisroutes.

Het project wordt getrokken door de provincie Limburg/ROVL om alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs aan te haken en een Verkeersactieve School te maken; voor de leeftijdsgroep van 0 tot 16 jaar. De scholen kunnen uit een breed palet aan projecten kiezen om zodoende per school, zelfs klas/groep of leeftijd maatwerk te kunnen bieden.

Alle acht de gemeenten in Noord-Limburg hebben de overeenkomst Verkeersactieve school ‘Samenwerkingsovereenkomst Verkeerseducatie voor het basis- en voortgezet onderwijs Noord- en Midden-Limburg’ in de colleges van B&W vastgesteld en ondertekend. De gemeenten hebben zich hiermee gecommitteerd aan dit programma tot en met het schooljaar 2024-2025. 

Waar staan we nu?

De Verkeersactieve school is van start gegaan in het schooljaar van 2021 en bestaat nu ruim één jaar. Maar liefst 88 procent van de scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg mag zich al Verkeersactieve school noemen. Daarmee krijgen ruim 38.000 leerlingen in Limburg verkeersonderwijs. 

Begin oktober 2022 is het eerste bordje 'Verkeersactieve school' uitgereikt door gedeputeerde Stephan Satijn van Provincie Limburg als markering van deze mooie mijlpaal. Het bordje prijkt aan de muur van basisschool De Startbaan in Velden.

Scholen die leerlingen actief verkeersles geven voor veiligere deelname aan het verkeer zijn Verkeersactieve scholen en worden in de toekomst herkenbaar door dit bord.

Foto: Provincie Limburg

Wie doen er mee?

Nieuws

Regionale winnaars van de Groene Meters Werkgever Award bekend!

18-11-2024

1731486869085

Op 9 september ging de zoektocht van start naar de meest vooruitstrevende werkgever op het gebied van duurzame mobiliteit: ‘De Groene Meters Werkgever Award’, onderdeel van het platform Zo Werkt Het. Tot 25 oktober kregen medewerkers de kans om hun werkgever te nomineren. Door een nominatie uit te brengen, konden zij laten zien dat hun werkgever vooroploopt met groene mobiliteitsoplossingen. Deze waardering biedt werkgevers de kans om een award te winnen in de categorieën Creativiteit, Moed of Impact.

In Limburg zijn de regionale winnaars inmiddels bekend: Dekkers Tweewielers, Rechtbank Limburg (vestiging Maastricht) en Trespa.

Wij feliciteren deze vooruitstrevende organisaties! Op naar de landelijke finale op 26 november.

Een deelauto als tweede auto

17-10-2024

JPET20230705 Deelauto 006 WEB

“Zo’n 2 tot 3 keer in de maand liepen we tegen een logistiek probleem aan. Dan hadden bijvoorbeeld zowel mijn vrouw als ik een afspraak buiten de deur. Of onze jongens van 9 en 5 moesten tegelijkertijd naar hun sportclubjes worden gebracht. Voor ons reden om voorzichtig de aanschaf van een tweede auto te overwegen. Principieel had ik daar toch echt wel moeite mee, twee auto’s voor de deur… dat moet niet nodig zijn, dat moet toch anders kunnen?” vertelt Pim Muijsers, deelnemer van het autodeelconcept in Tegelen.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!