JPET20221221 eBike 003 WEB
Fietsstimulering
PROJECT
Wat houdt het in?

Waarom fietsstimulering, Nederland is toch het fietsland van de wereld, met meer fietsen dan inwoners? Dat klopt, maar toch pakken we nog graag voor ritjes naar de sportvereniging, de supermarkt of naar het werk de auto. In de Noord-Limburg zoeken we daarom volop naar kansen om het gebruik van de fiets te stimuleren. Het investeren in nieuwe infrastructuur en stallingen is namelijk één ding: zorgen dat mensen deze voorzieningen gaan gebruiken is een tweede. Voor 2024 hebben we de volgende activiteiten op het programma:

Teun Veekens vierkant WEB
Teun Veekens

Meer weten
of meedoen?

06 15 39 88 72

Programma Doortrappen

Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, oftewel ´veiliger fietsen tot je 100ste´. Trendsportal kan naar wens van de Noordelijke gemeenten dit programma uitvoeren met medewerking van Doortrappen-partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, Fietsersbond en vele anderen.

Fietstraining ouderen

In 2024 organiseert Trendsportal in iedere Trendsportal-gemeente fietstrainingen voor ouderen. Zodat ze veiliger op weg gaan.

Probeer een E-bike challenge

Een e-bike is een goede vervanging voor de auto, voor een woon-werkreis of voor een bezoek aan de stad. Met gemak leg je 15 kilometer af zonder bezweet of uitgeput aan te komen. Met de actie ‘probeer een e-bike’ kunnen geïnteresseerden een week lang gratis een e-bike proberen bij een fietshandelaar in de buurt.

Campagne Da’s zo gefietst

Noord-Limburg zoekt regionale aansluiting op de nationale campagne Da’s zo gefietst om fietsgebruik te stimuleren. Fietsen is goed voor je lijf, je portemonnee en de natuur. “Kort ritje? Da’s zo gefietst!”.

Maatwerk - aansluiting bij fietsinfraproject

Aansluitingen bij fietsinfraprojecten fietsstimuleringsinterventie in overleg met de gemeente.

Lees hier wat we in 2023 hebben gedaan.

Waar staan we nu?

Het programma van 2024 vind je hierboven.

Wie doen er mee?

Nieuws

Interactieve Doortrappen interventies in Noord-Limburg

13-06-2024

Doortrappers over ons

Doortrappen bestaat uit verschillende interactieve interventies waarbij ouderen op de fiets stappen om hun gezondheid te verbeteren, langer door te kunnen fietsen of om eenzaamheid tegen te gaan. Trendsportal organiseert samen met de fietsersbond deze Doortrappen bijeenkomsten in Noord-Limburg. De Doortrapbijeenkomsten bestaan uit een Fiets-Gesprek en FietsFit oefeningen.

De Limburgse Verkeersactieve school wordt gecontinueerd

11-06-2024

JPET20230705 Fiets 008

Hoe steek je over bij het zebrapad? Waarom moet je in de auto altijd de gordel dragen? Waar mag je voetballen en touwtjespringen? Wat is de dode hoek van een vrachtwagen? Deze vragen uit het verkeer worden beantwoord in de lessen van de Verkeersactieve school, die gegeven worden aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in de Limburg. Vandaag heeft de Provincie Limburg ingestemd met een continuering van dit project voor vier schooljaren. In de komende weken besluiten ook de Limburgse gemeenten.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!