JPET20221221 eBike 003 WEB
Fietsstimulering
PROJECT
Wat houdt het in?

Waarom fietsstimulering, Nederland is toch het fietsland van de wereld, met meer fietsen dan inwoners? Dat klopt, maar toch pakken we nog graag voor ritjes naar de sportvereniging, de supermarkt of naar het werk de auto. In de Noord-Limburg zoeken we daarom volop naar kansen om het gebruik van de fiets te stimuleren. Het investeren in nieuwe infrastructuur en stallingen is namelijk één ding: zorgen dat mensen deze voorzieningen gaan gebruiken is een tweede. Voor 2024 hebben we de volgende activiteiten op het programma:

Teun Veekens vierkant WEB
Teun Veekens

Meer weten
of meedoen?

06 15 39 88 72

Programma Doortrappen

Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, oftewel ´veiliger fietsen tot je 100ste´. Trendsportal kan naar wens van de Noordelijke gemeenten dit programma uitvoeren met medewerking van Doortrappen-partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, Fietsersbond en vele anderen.

Fietstraining ouderen

In 2024 organiseert Trendsportal in iedere Trendsportal-gemeente fietstrainingen voor ouderen. Zodat ze veiliger op weg gaan.

Probeer een E-bike challenge

Een e-bike is een goede vervanging voor de auto, voor een woon-werkreis of voor een bezoek aan de stad. Met gemak leg je 15 kilometer af zonder bezweet of uitgeput aan te komen. Met de actie ‘probeer een e-bike’ kunnen geïnteresseerden een week lang gratis een e-bike proberen bij een fietshandelaar in de buurt.

Campagne Da’s zo gefietst

Noord-Limburg zoekt regionale aansluiting op de nationale campagne Da’s zo gefietst om fietsgebruik te stimuleren. Fietsen is goed voor je lijf, je portemonnee en de natuur. “Kort ritje? Da’s zo gefietst!”.

Maatwerk - aansluiting bij fietsinfraproject

Aansluitingen bij fietsinfraprojecten fietsstimuleringsinterventie in overleg met de gemeente.

Lees hier wat we in 2023 hebben gedaan.

Waar staan we nu?

Het programma van 2024 vind je hierboven.

Wie doen er mee?

Nieuws

Data als gids voor gerichte complexe vraagstukken

02-07-2024

Trendsportal   Jaarpublicatie 2023 A6 boekje v5

Bij Trendsportal zijn we de juiste weg ingeslagen. Dat is het signaal dat we terugkregen vanuit het PHO overleg 20 juni jl. met bestuurders uit Noord-Limburg. Het programmabureau van Trendsportal, de mobiliteitsadviseurs van de gemeenten en alle andere samenwerkingspartners werken hard aan de vaak complexe vraagstukken rondom mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid. Met behulp van team Monitoring en Evaluatie hebben we mooie stappen kunnen zetten. Het is goed dat we nu objectieve inzichten hebben en allemaal vanuit dezelfde cijfers kunnen werken om nog betere keuzes te maken en vervolgstappen te zetten.

KORT RITJE? DA’S ZO GEFIETST IN LIMBURG!

28-06-2024

JPET20240415 0076

Voorjaar! Hét moment om over te stappen van de auto naar de fiets. Vooral korte ritjes zijn bij mooi weer en met langer licht geschikt om op de pedalen te stappen. Zoals het ritje naar je werk, of het ritje naar de winkel. En wie meer fietst ervaart: fietsen ontspant, fietsen is voordelig en fietsen is duurzaam.

Doelgroepenaanpak Gedragsbeïnvloeding Verkeersveiligheid Limburg van start

13-06-2024

Afbeelding doelgroepenaanpak 541226392

Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers te verminderen ontwikkelde de Provincie Limburg de Doelgroepenaanpak Gedragsbeïnvloeding Verkeersveiligheid Limburg. Dat heeft de Provincie samen met de Limburgse gemeenten gedaan. In deze aanpak staat gedragsbeïnvloeding centraal. De aanpak richt zich op jongeren, volwassenen en ouderen en heeft betrekking op de thema’s afleiding in het verkeer, rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en snelheid. Vandaag stemde de Provincie Limburg in met deze aanpak. De komende weken besluiten ook de Limburgse gemeenten.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!