De Verkeersactieve school
Wat houdt het in?

Provincie Limburg en de gemeenten in Limburg willen de verkeersveiligheid gezamenlijk verbeteren. Om de kwetsbare en onervaren deelnemers te stimuleren zich veilig in het verkeer te gedragen is de aanpak Verkeersactieve school ontwikkeld. Aan leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs wordt verkeerseducatie aangeboden.

Maya Kallen

Meer weten
of meedoen?

06 41 57 81 32

Een Verkeersactieve school is een school die in alle groepen/leerjaren aandacht besteedt aan theoretische en praktische verkeerseducatie en oog heeft voor een verkeersveilige schoolomgeving en school-thuisroutes.

Het project wordt getrokken door de provincie Limburg/ROVL om alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs aan te haken en een Verkeersactieve School te maken; voor de leeftijdsgroep van 0 tot 16 jaar. De scholen kunnen uit een breed palet aan projecten kiezen om zodoende per school, zelfs klas/groep of leeftijd maatwerk te kunnen bieden.

Alle acht de gemeenten in Noord-Limburg hebben de overeenkomst Verkeersactieve school ‘Samenwerkingsovereenkomst Verkeerseducatie voor het basis- en voortgezet onderwijs Noord- en Midden-Limburg’ in de colleges van B&W vastgesteld en ondertekend. De gemeenten hebben zich hiermee gecommitteerd aan dit programma tot en met het schooljaar 2024-2025. 

Waar staan we nu?

De Verkeersactieve school is van start gegaan in het schooljaar van 2021 en bestaat nu ruim één jaar. Maar liefst 88 procent van de scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg mag zich al Verkeersactieve school noemen. Daarmee krijgen ruim 38.000 leerlingen in Limburg verkeersonderwijs. 

Begin oktober 2022 is het eerste bordje 'Verkeersactieve school' uitgereikt door gedeputeerde Stephan Satijn van Provincie Limburg als markering van deze mooie mijlpaal. Het bordje prijkt aan de muur van basisschool De Startbaan in Velden.

Scholen die leerlingen actief verkeersles geven voor veiligere deelname aan het verkeer zijn Verkeersactieve scholen en worden in de toekomst herkenbaar door dit bord.

Foto: Provincie Limburg

Wie doen er mee?

Nieuws

Rob Kroon versterkt logistiek team Trendsportal

08-04-2024

Thumbnail Rob Kroon en elektrische truck

Nieuw in het team van Trendsportal is Rob Kroon, logistiek expert zero-emissie. Rob adviseert bedrijven die nadenken over elektrische bestel- en vrachtwagens en over de laadoplossingen die daarbij nodig zijn. Rob helpt ook jouw bedrijf graag bij de verduurzaming van je wagenpark.


 Mobiliteitsenquête

13-03-2024

Schermafbeelding 2024 03 13 om 14.34.02

Eind 2023 heeft Trendsportal een mobiliteitsenquête uitgevoerd onder inwoners van Noord-Limburg. In deze samenvatting laten we de belangrijkste resultaten zien. In totaal hebben 2.074 inwoners meegedaan aan het onderzoek. Daarmee kunnen we op een algemeen niveau statistisch betrouwbare uitspraken doen over de regio (95% betrouwbaarheid en 2,15% foutmarge). De respons is goed verdeeld over de acht gemeenten.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!