Duurzaam deelvervoer

Wat houdt het in?

Duurzaam Deelvervoer Noord-Limburg is een op schaalgrootte uniek project van de acht Noord-Limburgse gemeenten. Voortaan gebruiken medewerkers (of een deel daarvan) de elektrische fiets en/of elektrische auto (aangevuld met OV) voor zakelijke ritten.

Rogier Huizinga

Meer weten
of meedoen?

In de afgelopen jaren is in een pilotvorm hier al ervaring mee opgedaan en heeft na een Europese aanbesteding de combinatie Mobility Mixx, Drive Amber en GoAbout de opdracht gekregen om vanaf 1 mei 2021 te werken aan een volledige uitrol om daarmee minimaal 80% van de dienstreizen van de gemeenten te verduurzamen. Daarmee geven we niet alleen het goede voorbeeld maar treden we op als “launching customers” om deelmobiliteit ook dichterbij te brengen voor onze burgers en ondernemers in de regio. Het streven is om een duurzame deelvervoerdienst in te zetten waarbij de reis leidend is en het vervoer een middel.

Waar staan we nu?

Bij alle acht de gemeenten zijn de e-bikes geplaatst en zijn de laadplekken voor de deelauto’s gerealiseerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor het faciliteren van de medewerkers in het gebruiken van deelmobiliteit.

Aanbieder Mobilty Mixx biedt de medewerkers van de gemeenten diverse manieren van deelmobiliteit: de elektrische auto, e-bike en het openbaar vervoer. Zij beschikken hiermee over duurzame alternatieven voor hun dienstreizen.

Zodra de inzet van deelmobiliteit voor alle medewerkers van de gemeenten beschikbaar is, gaat Mobility Mixx duurzaam deelvervoer ook openzetten voor inwoners van Noord-Limburg. En dat betekent dat steeds meer mensen toegang krijgen tot mobiliteit; één van onze doelen.

Wie doen er mee?

Nieuws

Ervaart jouw bedrijf al de voordelen van digitaal werken?

20-11-2023
Thumbnail Headerbeeld logistiek digitaal

Beter inzicht in kosten, papierloos werken, je klantvraag voorspellen, maar vooral: meer grip krijgen op je logistieke keten. Dat kan door digitaal en data-gedreven te werken als bedrijf. Of je nu met één of meerdere bestelwagens rijdt of met vrachtwagens, ook jouw bedrijf kan deze voordelen ervaren. Laat je gratis adviseren door Logistiek Digitaal, ook als je juist al veel ervaring hebt met digitaal werken.

Fiets veilig het najaar door!

17-11-2023
Campagnebeeld Fiets veilig het najaar door

Er is niks mis met een beetje kou en donkere dagen... als je er maar op voorbereid bent!  Als je fiets goed in orde is kan je lekker blijven doorfietsen, ook in weer en wind! En dat zien we graag, want op de fiets naar de supermarkt, school, sport of werk is gezond voor jezelf en het klimaat. Lees hier hoe jezelf kunt controleren of je fiets in orde is.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!