JPET20221221 eBike 003 WEB
Fietsstimulering
PROJECT
Wat houdt het in?

Waarom fietsstimulering, Nederland is toch het fietsland van de wereld, met meer fietsen dan inwoners? Dat klopt, maar toch pakken we nog graag voor ritjes naar de sportvereniging, de supermarkt of naar het werk de auto. Kortom de fiets verdient dus best wat extra aandacht; want we willen zoveel mogelijk ritten gezond en veilig laten plaatsvinden. 

Eveline de Beer vierkant
Eveline de Beer

Meer weten
of meedoen?

06 11 13 58 76

Voor fietsstimulering zette we in 2023 een aantal interventies in gericht op: ouderen, veilig fietsen tijdens de donkere dagen en het stimuleren van woon-werkverkeer met de fiets middels de #21dagenchallenge. 

Lokale fietsacties voor inwoners
In de 8 gemeenten gingen we in 2023 aan de slag met een aantal interventies. Zo stonden we op weekmarkten met de actie ‘Spiegeltje-Spiegeltje op je fiets, zonder mij zie je …,’een campagne waarmee we in gesprek gingen met inwoners. Resultaat: meer dan 550 gesprekken met ouderen over hun beleving van fietsen en kansen om met hen te praten over een belangrijk hulpmiddel, de fietsspiegel.

Verder zette we in op de #21 dagen in het zadel-challenge waarmee we eerlijke verhalen over fietsen naar het werk optekenden. Deze verhalen delen we aankomende jaren, om zo andere inwoners te motiveren vaker te gaan fietsen.

En natuurlijk was er ook aandacht voor veilig fietsen. Onder de noemer: Doe de fietscheck voor vertrek attendeerden we inwoners om de fiets te checken op onder andere licht. Want fietsen door weer en wind is zo erg nog niet, als je fiets maar in orde is. Als extraatje stonden we in elke gemeente een dagdeel om fietsen te laten controleren door een erkende fietsmaker.  

Waar staan we nu?

Het project gaat in 2024 door en de plannen hiervoor worden voorbereid.

Wie doen er mee?

Nieuws

CTV werkt op allerlei manieren aan CO₂-besparing

25-02-2024

MVB20230710 033 WEB

Vervoer per trein of schip bespaart flink wat CO₂ in vergelijking met vrachtwagentransport. Maar hoeveel? Dat laat CTV Intermodal Containertransport Venlo zijn klanten zien sinds 1 januari 2024. Daarnaast werkt het Venlose transportbedrijf op nog meer manieren aan CO₂-besparing. Bijvoorbeeld met intruck-software die communiceert met slimme verkeerslichten.

Vanaf 5 maart: subsidieregeling SSEB voor bouwwerktuigen en -voertuigen

08-02-2024

Janssen Group Electrische Doosan

Heb je een bouwbedrijf en overweeg je de aanschaf van een bouwwerktuig of bouwvoertuig? Kies voor emissieloos en maak gebruik van de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)! Je kunt de subsidie vanaf 5 maart aanvragen. Eerdere jaren was de interesse zo groot, dat de subsidiepot al na één dag leeg was. Bereid je alvast voor om je aanvraag direct in te kunnen dienen. Onze logistiek makelaars helpen je er graag bij.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!