JPET20221221 eBike 003 WEB
Fietsstimulering
PROJECT
Wat houdt het in?

Waarom fietsstimulering, Nederland is toch het fietsland van de wereld, met meer fietsen dan inwoners? Dat klopt, maar toch pakken we nog graag voor ritjes naar de sportvereniging, de supermarkt of naar het werk de auto. In de Noord-Limburg zoeken we daarom volop naar kansen om het gebruik van de fiets te stimuleren. Het investeren in nieuwe infrastructuur en stallingen is namelijk één ding: zorgen dat mensen deze voorzieningen gaan gebruiken is een tweede. Voor 2024 hebben we de volgende activiteiten op het programma:

Teun Veekens vierkant WEB
Teun Veekens

Meer weten
of meedoen?

06 15 39 88 72

Programma Doortrappen

Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, oftewel ´veiliger fietsen tot je 100ste´. Trendsportal kan naar wens van de Noordelijke gemeenten dit programma uitvoeren met medewerking van Doortrappen-partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, Fietsersbond en vele anderen.

Fietstraining ouderen

In 2024 organiseert Trendsportal in iedere Trendsportal-gemeente fietstrainingen voor ouderen. Zodat ze veiliger op weg gaan.

Probeer een E-bike challenge

Een e-bike is een goede vervanging voor de auto, voor een woon-werkreis of voor een bezoek aan de stad. Met gemak leg je 15 kilometer af zonder bezweet of uitgeput aan te komen. Met de actie ‘probeer een e-bike’ kunnen geïnteresseerden een week lang gratis een e-bike proberen bij een fietshandelaar in de buurt.

Campagne Da’s zo gefietst

Noord-Limburg zoekt regionale aansluiting op de nationale campagne Da’s zo gefietst om fietsgebruik te stimuleren. Fietsen is goed voor je lijf, je portemonnee en de natuur. “Kort ritje? Da’s zo gefietst!”.

Maatwerk - aansluiting bij fietsinfraproject

Aansluitingen bij fietsinfraprojecten fietsstimuleringsinterventie in overleg met de gemeente.

Lees hier wat we in 2023 hebben gedaan.

Waar staan we nu?

Het programma van 2024 vind je hierboven.

Wie doen er mee?

Nieuws

Rob Kroon versterkt logistiek team Trendsportal

08-04-2024

Thumbnail Rob Kroon en elektrische truck

Nieuw in het team van Trendsportal is Rob Kroon, logistiek expert zero-emissie. Rob adviseert bedrijven die nadenken over elektrische bestel- en vrachtwagens en over de laadoplossingen die daarbij nodig zijn. Rob helpt ook jouw bedrijf graag bij de verduurzaming van je wagenpark.


 Mobiliteitsenquête

13-03-2024

Schermafbeelding 2024 03 13 om 14.34.02

Eind 2023 heeft Trendsportal een mobiliteitsenquête uitgevoerd onder inwoners van Noord-Limburg. In deze samenvatting laten we de belangrijkste resultaten zien. In totaal hebben 2.074 inwoners meegedaan aan het onderzoek. Daarmee kunnen we op een algemeen niveau statistisch betrouwbare uitspraken doen over de regio (95% betrouwbaarheid en 2,15% foutmarge). De respons is goed verdeeld over de acht gemeenten.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!