Logistieke aanpak

PROJECT

Wat houdt het in?

De logistieke aanpak helpt organisaties om stappen te zetten naar slimme, duurzame logistiek. Wij bieden hiervoor oplossingen om minder en schonere vervoersbewegingen te maken. Dit levert de organisatie efficiencyverbetering, kostenreductie en CO2-reductie op en helpt het personeelstekort op te vangen. We helpen organisaties die veel kilometers maken om hun producten of diensten aan hun klanten aan te bieden.

Mark Luikens

Meer weten
of meedoen?

06 51 16 57 81

Minder en schoner gereden kilometers dragen bovendien bij aan maatschappelijke doelen rond bereikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid.

Slimme en duurzame logistiek

Onze logistiek makelaars adviseren en inspireren organisaties die hun logistiek slimmer en duurzamer willen inrichten. Denk hierbij aan verduurzaming van het wagenpark, slimme logistieke oplossingen, en logistieke stromen omzetten van weg naar spoor of naar water. Bedrijven die zich laten adviseren, zijn onder andere vervoerders en verladers in het algemeen, logistiek dienstverleners incl. pakketdistributie, bedrijven in de bouwlogistiek, technische en installatiebedrijven, service- & onderhoudsbedrijven en andere aanbieders van diensten.

Gratis advies

In Noord-Limburg zijn Mark Luikens en Michel Oldenburg werkzaam als logistiek makelaars. Hun advies is gratis. Lees hier in een interview wat zij voor bedrijven kunnen betekenen: Logistiek makelaars: klankbord voor slimme en duurzame logistiek.

Waar staan we nu?

De Logistiek makelaars streven doelen na van bereikbaarheid en duurzaamheid; uitvloeiend in minder gereden kilometers, spitsmijdingen en schoner gereden kilometers. Dit doen zij door bedrijven te inspireren, enthousiasmeren en stimuleren om veranderingen aan te brengen die goed zijn voor deze bedrijven zelf (dus bijdragen aan economische vitaliteit) en bijdragen aan de maatschappelijke doelstellingen van hinderbeperking en reductie van emissies.

Wie doen er mee?

Nieuws

Van één naar drie openbare snellaadpalen voor vrachtwagens in Limburg

10-05-2023
Foto 2 Opening Wanssum

Op één dag heeft Limburg er maar liefst twee openbare snellaadpalen bij gekregen voor elektrische vrachtwagens: in Heerlen en Wanssum. Dat is bijzonder, omdat er tot nu toe nog maar één openbare snellaadpaal voor vrachtwagens was in Limburg. De twee laadpalen zijn geplaatst door BCTN en Rd4, mede dankzij inspanningen van FIER Automotive, Trendsportal en Zuid-Limburg Bereikbaar.

Nieuwe provinciale website helpt 
ondernemers hun logistiek verduurzamen

11-04-2023

Limburgse ondernemers die slimmer en duurzamer hun goederen willen vervoeren of diensten willen aanbieden, kunnen voortaan terecht op www.logistiekbereikbaar.nl. Op deze website vinden zij allerlei adviezen en tips voor  minder en schonere kilometers in combinatie met een rendabel businessmodel. De website is een initiatief van de logistiek makelaars van Trendsportal, Midden Limburg Bereikbaar en Zuid-Limburg Bereikbaar. Ze geven gratis advies en helpen ondernemers concreet op weg. 

Met ander rijgedrag bespaar je brandstof – en dus geld en CO2

05-04-2023

Als ondernemer wil je zo min mogelijk kilometers rijden, want dat bespaart brandstof en tijd – en dus geld. “Op de kilometers die je nog wél rijdt, kun je ook besparen, door slim rijgedrag van je chauffeurs”, vertelt logistiek makelaar Michel Oldenburg van Trendsportal. Hiervoor zijn er diverse vormen van rijgedragcoaching, voor chauffeurs van zowel bestelwagens als vrachtwagens.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo

Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!