Mobiliteitsambitie Noord-Limburg
PROJECT
Wat houdt het in?

In 2013 is de infra ambitie van Noord-Limburg opgesteld. Eind 2019 is door vier van de acht gemeenteraden besloten dat dit document niet meer voldeed. Daarom is nu gekozen voor een nieuw document: De Mobiliteitsambitie van Noord-Limburg (pdf, 4,4 MB). Dit hebben we niet alleen gedaan. Samen met ondernemers, onderwijsinstellingen, regionale partners en de acht gemeenten is deze ambitie tot stand gekomen.

Gertjan Hanckmann

Meer weten
of meedoen?

06 51 61 37 28

Mobiliteitsenquete

Ook onze inwoners hebben we betrokken in dit proces door het uitvoeren van een grootschalige mobiliteitsenquête onder de inwoners van geheel Noord-Limburg. Tijdens een webinar op 27 januari 2022 is het concept gepresenteerd waarna de definitieve ambitie is opgesteld.

Integraal mobiliteitssysteem

Noord-Limburg heeft de ambitie om de gezondste regio te worden met daarin vier duidelijke economische pijlers (logistiek, maakindustrie, agribusiness en toerisme & leisure). Door een integraal mobiliteitssysteem te ontwikkelen garanderen we de bereikbaarheid in onze regio.

Deze mobiliteitsambitie is een vertrekpunt, een gezamenlijke visie op het mobiliteitssysteem dat Noord-Limburg vitaal moet houden. Nu moeten we gezamenlijk aan de slag om deze ambitie waar te maken.

Waar staan we nu?

De Mobiliteitsambitie van Noord-Limburg is eind maart 2022 vastgesteld door de wethouders van de acht samenwerkende gemeenten. Op 21 juni 2022 is het eerste exemplaar van De Mobiliteitsambitie van Noord-Limburg overhandigd aan gedeputeerde Maarten van Gaans – Gijbels.

Samen met onze partners stellen we in het najaar van 2022 een lobbystrategie op, waarmee we onze ambitie voor Noord-Limburg waar kunnen maken.

Wie doen er mee?

Nieuws

Rob Kroon versterkt logistiek team Trendsportal

08-04-2024

Thumbnail Rob Kroon en elektrische truck

Nieuw in het team van Trendsportal is Rob Kroon, logistiek expert zero-emissie. Rob adviseert bedrijven die nadenken over elektrische bestel- en vrachtwagens en over de laadoplossingen die daarbij nodig zijn. Rob helpt ook jouw bedrijf graag bij de verduurzaming van je wagenpark.


 Mobiliteitsenquête

13-03-2024

Schermafbeelding 2024 03 13 om 14.34.02

Eind 2023 heeft Trendsportal een mobiliteitsenquête uitgevoerd onder inwoners van Noord-Limburg. In deze samenvatting laten we de belangrijkste resultaten zien. In totaal hebben 2.074 inwoners meegedaan aan het onderzoek. Daarmee kunnen we op een algemeen niveau statistisch betrouwbare uitspraken doen over de regio (95% betrouwbaarheid en 2,15% foutmarge). De respons is goed verdeeld over de acht gemeenten.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!