Modal shift: van weg naar spoor

PROJECT

Wat houdt het in?

Supply Chain Valley gaat in samenwerking met bedrijven aan de slag om vrachtvervoer over weg te verplaatsen naar over spoor. Regio Noord-Limburg (Venlo) heeft hiervoor een unieke 'achterland'-positie met een vrachtrailterminal richting buitenland.

Peter Pardoel

Meer weten
of meedoen?

Vrachtvervoer is op te delen in container vervoer en niet-container vervoer. In deze laatste zit de uitdaging richting spoor, omdat deze vracht niet direct op een trein geladen kan worden. Dit project gaat hierop inzetten. Het doel is om eind 2023 1800 ritten per week van de weg af te halen. 

Doelen:

  • Afname van de file druk in de regio, maar ook op de corridor richting Rotterdam.
  • Afname van CO2 door afname van vervoersbewegingen op de weg.
  • Minder afhankelijk van de aanwezigheid van vrachtwagenchauffeurs.
Waar staan we nu?

Het project zit momenteel in de opstartfase. Binnenkort volgt er meer informatie.

Wie doen er mee?

Nieuws

Van één naar drie openbare snellaadpalen voor vrachtwagens in Limburg

10-05-2023
Foto 2 Opening Wanssum

Op één dag heeft Limburg er maar liefst twee openbare snellaadpalen bij gekregen voor elektrische vrachtwagens: in Heerlen en Wanssum. Dat is bijzonder, omdat er tot nu toe nog maar één openbare snellaadpaal voor vrachtwagens was in Limburg. De twee laadpalen zijn geplaatst door BCTN en Rd4, mede dankzij inspanningen van FIER Automotive, Trendsportal en Zuid-Limburg Bereikbaar.

Nieuwe provinciale website helpt 
ondernemers hun logistiek verduurzamen

11-04-2023

Limburgse ondernemers die slimmer en duurzamer hun goederen willen vervoeren of diensten willen aanbieden, kunnen voortaan terecht op www.logistiekbereikbaar.nl. Op deze website vinden zij allerlei adviezen en tips voor  minder en schonere kilometers in combinatie met een rendabel businessmodel. De website is een initiatief van de logistiek makelaars van Trendsportal, Midden Limburg Bereikbaar en Zuid-Limburg Bereikbaar. Ze geven gratis advies en helpen ondernemers concreet op weg. 

Met ander rijgedrag bespaar je brandstof – en dus geld en CO2

05-04-2023

Als ondernemer wil je zo min mogelijk kilometers rijden, want dat bespaart brandstof en tijd – en dus geld. “Op de kilometers die je nog wél rijdt, kun je ook besparen, door slim rijgedrag van je chauffeurs”, vertelt logistiek makelaar Michel Oldenburg van Trendsportal. Hiervoor zijn er diverse vormen van rijgedragcoaching, voor chauffeurs van zowel bestelwagens als vrachtwagens.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo

Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!