De Verkeersactieve school
Wat houdt het in?

Provincie Limburg en de gemeenten in Limburg willen de verkeersveiligheid gezamenlijk verbeteren. Om de kwetsbare en onervaren deelnemers te stimuleren zich veilig in het verkeer te gedragen is de aanpak Verkeersactieve school ontwikkeld. Aan leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs wordt verkeerseducatie aangeboden.

Menukaart

Maya Kallen

Meer weten
of meedoen?

06 41 57 81 32

Waar staan we nu?

De Verkeersactieve school is van start gegaan in het schooljaar van 2021 en bestaat nu ruim één jaar. Maar liefst 88 procent van de scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg mag zich al Verkeersactieve school noemen. Daarmee krijgen ruim 38.000 leerlingen in Limburg verkeersonderwijs. 

Begin oktober 2022 is het eerste bordje 'Verkeersactieve school' uitgereikt door gedeputeerde Stephan Satijn van Provincie Limburg als markering van deze mooie mijlpaal. Het bordje prijkt aan de muur van basisschool De Startbaan in Velden.

Scholen die leerlingen actief verkeersles geven voor veiligere deelname aan het verkeer zijn Verkeersactieve scholen en worden in de toekomst herkenbaar door dit bord.

Foto: Provincie Limburg

Wie doen er mee?

Nieuws

Nieuwsbericht 1

23 mei 2022

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Alternatieve bekijk button

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!