Onderzoek behoeften inwonersaanpak
PROJECT
Wat houdt het in?

Ons doel is dat alle mensen in Noord-Limburg voldoende mogelijkheden hebben om zich te verplaatsen, waardoor zij volwaardig kunnen meedoen aan het maatschappelijke leven. We streven ernaar dat regionale maatschappelijk voorzieningen, waaronder ziekenhuizen, en lokale maatschappelijk voorzieningen, zoals een huisarts of een bibliotheek goed bereikbaar zijn.

Werkwijze

  • Als vervolg op het onderzoek mobiliteitsarmoede (uitgevoerd in 2022) zijn we in gesprek gegaan met het sociaal domein over de uitkomsten van het onderzoek. In een brede bijeenkomst is gesproken over Publieke mobiliteit.
  • De bijeenkomst gaf aanknopingspunten om door te gaan met het sociaal domein om gezamenlijk te werken aan vervoersgelijkheid.
  • Met provincie overleg over onderzoek Hubs, hierin gebruikerskant meenemen.
  • Met Programma Vitaal en Gezond inzetten op realiseren Hubs, met aandacht voor gebruikers.

Maya Kallen

Meer weten
of meedoen?

06 11 77 23 42

Waar staan we nu?

Resultaten 2023

  • Bijeenkomst Publieke mobiliteit georganiseerd.
  • Plan gemaakt om met sociaal domein samen te werken.
  • In 2023 nog niet gelukt om afspraken te plannen, deze staan voor 2024 in de agenda.
  • Analyse uitgevoerd hoe bereikbaar lokale en regionale voorzieningen zijn met verschillende vervoermiddelen (objectieve analyse: welk deel van de bevolking kan deze voorzieningen binnen een bepaalde reistijd bereiken met de auto, fiets en openbaar vervoer?).
  • Op basis van de Regiopeiling (mobiliteitsenquête) bepaald wat de subjectieve bereikbaarheid van lokale en regionale voorzieningen is, daarnaast in hoeverre inwoners in staat zijn makkelijk in de regio te reizen (en wie minder goed).

Wie doen er mee?

Nieuws

Interactieve Doortrappen interventies in Noord-Limburg

13-06-2024

Doortrappers over ons

Doortrappen bestaat uit verschillende interactieve interventies waarbij ouderen op de fiets stappen om hun gezondheid te verbeteren, langer door te kunnen fietsen of om eenzaamheid tegen te gaan. Trendsportal organiseert samen met de fietsersbond deze Doortrappen bijeenkomsten in Noord-Limburg. De Doortrapbijeenkomsten bestaan uit een Fiets-Gesprek en FietsFit oefeningen.

De Limburgse Verkeersactieve school wordt gecontinueerd

11-06-2024

JPET20230705 Fiets 008

Hoe steek je over bij het zebrapad? Waarom moet je in de auto altijd de gordel dragen? Waar mag je voetballen en touwtjespringen? Wat is de dode hoek van een vrachtwagen? Deze vragen uit het verkeer worden beantwoord in de lessen van de Verkeersactieve school, die gegeven worden aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in de Limburg. Vandaag heeft de Provincie Limburg ingestemd met een continuering van dit project voor vier schooljaren. In de komende weken besluiten ook de Limburgse gemeenten.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!