Language

Elektrische bakfiets gewonnen door inwoner Beesel

Op (Paas)maandag 2 april werd de winnaar van de elektrische bakfiets van Trendsportal bekend gemaakt door Ike Busser, voorzitter Trendsportal (RMO Noord-Limburg). De winnaar is Bianca, inwoner van de gemeente Beesel. Zij is één van de honderden inwoners uit Noord-Limburg die met Trendsportal in gesprek zijn gegaan over de snelle veranderingen in mobiliteit. Het doel: één mobiliteitsvisie die bijdraagt aan slimme, duurzame en veilige mobiliteit in Noord-Limburg nu en in de toekomst.

Visie op reizen
Het afgelopen jaar heeft de elektrische bakfiets door de acht gemeenten van Noord-Limburg gereisd en konden inwoners hun visie delen op mobiliteit in de toekomst. Inspirerende inzendingen kwamen voorbij; van vliegen met drones tot deelauto’s die Openbaar Vervoer (op den duur) vervangen. De winnaar van de elektrische bakfiets Bianca, gaf aan: “hoe leuk zou het zijn om ook met de kinderen van de BSO ‘t Rovertje, waar ik werk, op deze manier door de gemeente Beesel te reizen.” “Naar verwachting krijgt de elektrische (bak)fiets een steeds grotere rol in het verkeer. Dit betekent dat wegen en regels hier ook op aangepast moeten worden, zodat dit duurzame vervoersmiddel de ruimte krijgt. Dit is één van de zaken waar Trendsportal zich mee bezig houdt”, aldus Ike Busser.

Over Trendsportal
Trendsportal, een initiatief van de acht gemeenten in Noord-Limburg, daagt professionals en inwoners van Noord-Limburg uit om mee te denken en mee te doen in de visievorming van slimme Mobiliteit voor morgen. Één van de projecten die zij mede faciliteert is de nieuwe Rijopleiding op Maat, een vernieuwde aanpak om het aantal verkeersslachtoffers onder jonge automobilisten terug te dringen, dat inmiddels landelijk succes heeft. Daarnaast start ze binnenkort met een pilot voor deelvervoer in Noord-Limburg. Kijk voor meer informatie: www.trendsportal.nl

Foto:
De foto is van de winnende inzending aan de Facebookactie van Trendsportal. Hierop staat de winnares Bianca en haar collega Wilma van Kindcentrum ’t Rovertje uit de gemeente Beesel.