Evaluatie Mobie

Mobie moves you

Om te leren van wat je doet, is het zinvol om te stil te staan bij de resultaten. Zowel op het gebied van cijfers; hoeveel is er gereden, door wie en wat heeft het aan duurzaamheidsbesparing opgeleverd? Als aan de zachtere kant; hoe ervaren gebruikers Mobie? De afgelopen maanden verzamelden we alle gegevens en analyseerden we ze.

Tot nu toe hebben 221 personen (structureel) gebruik gemaakt van Mobie. De acht elektrische auto’s hebben in 5 maanden tijd ongeveer 46.000 km gereden. Dit betekent dat één elektrische deelauto gemiddeld 13.800 km per jaar rijdt en een gemiddelde besparing oplevert van €5100,-. De gemiddelde afstand is 34 km per rit. Bijna 30% van de ritten worden met de e-bikes gemaakt.

Wat heeft dit met gedrag van deelnemers gedaan?
Minder dan 15% gebruikt nog altijd de eigen auto voor zakelijke ritten. Daartegenover staat dat bijna 25% van de respondenten nooit meer de eigen auto gebruiken. En 60% pakt nog af en toe de auto. Dit laatste is waarschijnlijk vanwege het feit dat er nu per gemeente maar één deelauto beschikbaar is.
Het gemiddelde cijfer dat deelnemers geven aan het gebruik van Mobie is een 8.

Wil jij meer weten over Mobie? Laat het ons dan weten.