Grotere elektrische deelauto voor ondernemers Venlo

In de binnenstad van Venlo maken ondernemers al ruim een jaar succesvol gebruik van een elektrische deelauto voor het vervoeren van hun dagelijkse leveringen. Vanaf 1 december hebben zij de beschikking over een elektrische bedrijfswagen. Een stuk ruimer dan de eerder ingezette elektrische personenauto, kunnen de binnenstadondernemers hiermee op een duurzame en goedkope manier hun goederen vervoeren.  

Venlo is de eerste stad in Nederland die een elektrische bestelauto op deze manier inzet. De deelauto voor de Venlose binnenstad draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en sorteert voor op het besluit dat de stadslogistiek in de 30 tot 40 grootste binnensteden van Nederland, waar Venlo deel van uitmaakt, in 2030 emissieloos moet zijn. Dat is een flinke uitdaging, met het oog op het aantal vrachtauto’s en transportbusjes dat dagelijks de binnenstad inrijdt om goederen af te leveren of op te halen.

Gebruikers

Momenteel maken onder andere een café, interieurzaak, banketbakkerij en pakketservice al gebruik van de elektrische deelauto. Met deze grotere bedrijfswagen ter beschikking hopen initiatiefnemers iZERO en gemeente Venlo nog meer ondernemers in de binnenstad te bewegen tot elektrisch deelvervoer. De inzet van de elektrische bedrijfswagen is een pilot van 1 t/m 31 december. De gemeente Venlo en iZERO monitoren het gebruik van het voertuig.

Initiatiefnemers

Het project is een samenwerking van de gemeente Venlo, aanbieder iZERO, Venlostad.com en VenloPartners en is onderdeel van het Europese project SHAREuregio. Binnen dit project werken de gemeenten Venlo en Roermond samen met de Duitse partnergemeenten Kreis Viersen en Mönchengladbach om een duurzaam en grensoverschrijdend deelmobiliteitssysteem te realiseren.

Voor meer informatie over de elektrische deelauto in de binnenstad van Venlo kun je kijken op www.izero.nl.