Hoe ervaren inwoners nu zelf deelauto’s van DeeldeZon?

De kick-off van de slimme laadpaal die energie van zonnedaken deelt met elektrische deelauto’s en andersom heeft plaatsgevonden. Inmiddels staan er 2 deelauto’s in Venlo, maar wat is de ervaring van inwoners hiermee? 

Robert Lommen, inwoner van ’t Ven in Venlo vertelt over zijn ervaring met de buurtauto van Buurauto.nl. “Puur per toeval ben ik in aanraking gekomen met het project DeeldeZon. Op de avond van de presentatie van de slimme laadpaal fietste ik langs gemeenschapshuis de Bantuin in ‘t Ven. Er stonden een aantal mensen buiten rondom de Buurauto’s, uit nieuwsgierigheid ben ik gaan vragen wat er gaande was. Ik kreeg meteen uitleg en was enthousiast.”

“Diezelfde avond heb ik de Buurauto-app gedownload en mezelf aangemeld. De volgende dag was het account geactiveerd en ben ik meteen gaan kijken waar de dichtstbijzijnde auto stond, voor mij was dat bij het Belastingkantoor in Venlo. Ik heb via de Buurauto-app voor die middag de auto gereserveerd, ben daarheen gefietst en heb de auto ontkoppeld. Het duurde even voordat ik het doorhad (had me namelijk niet echt ingelezen ????). Maar ja, zodra je in de auto zit druk je op start en hij doet het. Vervolgens heb ik een rondje gereden langs familie.”

Hoe voelt het nu om 100% om elektrisch te rijden?
“Vanaf het moment dat ik in de Buurauto zat was ik verkocht. Je hoort eigenlijk geen geluid, waardoor het heel relaxed rijdt. Bovendien; waarom zou ik een eigen auto moeten hebben als die gemiddeld 23 uur en 25 min per dag stilstaat? Het is zonde van mijn geld. Ik kan daarom mensen die niet dagelijks een auto nodig hebben of af en toe een tweede nodig hebben, het zeer aanraden om gebruik te gaan maken van de Buurtauto,” zo vertelt Robert.

Ik voel me vrij
“Van de kostenbesparing die dit oplevert kun je veel leuke dingen doen. Je bespaart snel een paar duizend euro op jaarbasis. Plus het mooie is dat je zelf niet de sores hebt van het onderhoud. Je bent heel erg vrij. Een vraag die ik vaker van andere krijg is: ‘Stel ik wil weg met de auto en de deelauto is er niet?’ Tot nu toe heb ik die ervaring niet gehad en bovendien reserveer ik de auto gewoon vooraf. Bijvoorbeeld als de kinderen een keer een uitwedstrijd hebben en dat werkt prima. We moeten gewoon even wennen dat we meer van bezit naar gebruik gaan,” zo sluit Robert af.

Meer weten? Lees dan verder…