Kommee, samen op pad!

Ons regionale project Kommee, mede mogelijk gemaakt door SmartwayZ.NL, is officieel van start! Gemeente Mook en Middelaar beet op 1 juni het spits af met dit mooie initiatief om ouderen (weer) op weg te helpen in het openbaar vervoer en andere vervoersmogelijkheden in de buurt.

Een groot deel van de Noord-Limburgse inwoners boven de 55 jaar vindt het moeilijk om met het openbaar vervoer te reizen. Vooral de drukte, het gebruik van de ov-chipkaart en het vinden van reisinformatie vormen een drempel. Deze drempel zou er niet moeten zijn. Want op het moment dat je zelf niet meer kan autorijden, dan biedt het OV of één van de andere vervoersmogelijkheden een goede uitkomst.

Positieve ervaring

Kommee informeert ouderen over de mogelijkheden en werking van het openbaar vervoer. We verlagen letterlijk de drempel door hen ervaring op te laten doen en een positieve ervaring mee te geven. Als ze weten hoe het OV werkt en hiermee (weer) zorgeloos op pad kunnen, krijgen ze een stukje vrijheid en kwaliteit van leven terug. Kommee organiseert informatiebijeenkomsten, Vervoersdagen en praktijkdagen voor ouderen.

Vervoersdag 15 juni op station Mook-Molenhoek

Op 15 juni van 10.00 – 12.00 uur organiseert Kommee de Vervoersdag op station Mook-Molenhoek. Op de Vervoersdag kunnen ouderen, maar ook hun (klein)kinderen en andere geïnteresseerden, alle vervoersmiddelen in gemeente Mook en Middelaar bekijken: van bus en trein tot Wensbus en ANWB AutoMaatje. Ze krijgen informatie over het gebruik van de vervoersmiddelen en kunnen in alle rust vragen stellen.

Naast de Vervoersdag zijn er ook informatiebijeenkomsten op 1, 9 en 10 juni. Kijk voor meer informatie op www.kommeesamenoppad.nl.