Mobiliteitsportal Greenport Venlo

Hoe kun je bedrijventerreinen zo voorzien van mobiliteit dat je naast de auto ook eenvoudig kunnen kiezen voor de bus of fiets? Deze vraag stelde Ondernemend Venlo zich samen met o.a. de provincie Limburg en de gemeenten Horst en Venlo.

In de nieuwsbrief van december kondigden we aan dat de shuttlebus op Greenport ging rijden. Hoe staat het daar nu mee? Hiervoor interviewden we Joris Tenhagen die namens Ondernemend Venlo dit project trekt.

“Sinds de komst van de shuttlebus die medewerkers voorziet in vervoer op de last mile, zien we een groei in gebruik. De kosten zijn nog vrij hoog voor de deelnemende bedrijven, daarvoor zijn we ook op zoek naar meer bedrijven die mee willen doen.”

Joris: “voor de zomer hebben alle stakeholders; Ondernemend Venlo, de gemeenten Venlo, Horst en Venray, Trendsportal, Provincie Limburg, Arriva en ontwikkelbedrijf Greenport Venlo op bestuurlijk niveau aangegeven om door te gaan. Dat geeft de mogelijkheid om de mobiliteitsaanpak nog verder door te ontwikkelen.”

“Naast de shuttlebus willen we ook andere vormen van vervoer gaan testen. Ideeën zijn zelfrijdende busjes, mobiliteitshubs met deelauto’s en fietsen en verdere samenwerking met de markt, zoals Arriva (buiten de bestaande concessie) en andere marktpartijen. Ook de samenwerking met de campus willen we hierin meenemen. Studenten maken namelijk ook op andere tijden gebruik van een bus, dan de ochtend en avondspits en dat kan de businesscase alleen maar versterken. Kortom bedrijfsleven en overheid blijft samen optrekken als het gaat om het invullen van de mobiliteitsvraag op Greenport,” zo sluit Joris Tenhagen af.