Language

Succesvolle inspiratiedag ‘Limburg beweegt je!’

Meer dan 150 deelnemers waren afgelopen woensdag bij elkaar in de Venrayse Schouwburg voor de inspiratiedag ‘Limburg beweegt je!’ Samen met de Provincie Limburg organiseerde Trendsportal dit event om te werken aan slimme mobiliteit voor de Noord-Limburgse toekomst.

Op het podium van het theater namen we onze gasten mee terug in de Trendsportal-tijd. Het resultaat van alle gezamenlijke inspanningen van de afgelopen jaren mocht natuurlijk niet ontbreken: de schitterende animatie waarin de visie van Trendsportal is samengevat.

Inspiratiesessies
In een drietal korte pitches werd het publiek ge├»nspireerd op verschillende vlakken. We leerden dat e-carsharing samen met onze Oosterburen binnenkort ├ęcht realiteit wordt, dat transportbedrijven bij Vissers Olie al biodiesel kunnen tanken en dat je in de gemeente Beesel golfkarretjes kunt tegenkomen op de openbare weg. Tegelijkertijd sprak de Provincie met de Limburgse bestuurders over de toekomst van mobiliteit. Na het middagprogramma was er ruimte om te netwerken en op de informatiemarkt te snuffelen aan SmartWayz, Roermond Bereikbaar, de pilot MaaS, de ontwikkeltafels van de Provincie en natuurlijk Trendsportal. Deze dag bood tevens een van de laatste kansen om nog op de foto te gaan met de elektrische bakfiets die we na 1 april verloten onder alle deelnemers aan de Facebook-actie! In de avond bezochten de aanwezigen diverse inspiratiesessies over de Customer Journey, MaaS (Mobility as a Service), SmartWayz en Maastricht Bereikbaar.

We kijken terug op een geslaagde dag: goed om onze netwerkpartners weer te ontmoeten en nieuwe verbindingen te leggen!