Regionale stakeholders

Op 9 en 10 november 2016 vonden twee interactieve dagen plaats waarbij 60 professionals uit bedrijfsleven en overheid samen aan de slag gingen om te komen tot één visie op mobiliteit voor Noord-Limburg. Aanleiding: de wereld van mobiliteit veranderd. Hoe gaan we hier als Noord-Limburg mee om? Middels een future-proof aanpak deelden deelnemers hun kennis en dromen over mobiliteit. Resultaat: 7 aandachtvelden om te komen tot concrete plannen voor één toekomstbestendige mobiliteitsvisie voor Noord-Limburg.


Mobipool
De oogst van de denk- en droomkracht van 60 deelnemers op de tweedaagse is vertaald in de infographic Mobipool: connecting green leasure, great business and good living. De infographic verbeeld de waarden en de manier van leven en ondernemen in 2040. Onder de boom staan de aandachtsvelden op het gebied van mobiliteit om hierbij te kunnen aansluiten.

Bijvoorbeeld: wanneer we in 2040 onze producten 3D printen, vraagt dat nu van logistieke bedrijven om innovatieprogramma’s.

Download presentatie opbrengst 9 november

Download infographic: infographic_Mobipool

Download deelnemerslijst: deelnemerslijst 9 en 10 november

En nu verder
Om te komen tot mobiliteit die aansluit bij de veranderende wereld, werkt Trendsportal het komende jaar intensief samen met bedrijven en overheid. De volgende stap is het uitwerken van de aandachtsvelden: Innovatieve mobiliteit, Fietsverkeer bevorderen, Verkeersveiligheid, CO2 reductie, Veranderende samenleving en Gemeenschappelijk reizen. De start wordt gemaakt op de werkbijeenkomst op 15 december 2016.

Wil jij meedoen? Laat het ons weten via