Terugblik lokale sessie Venlo

We kijken terug op een geslaagde lokale sessie van Trendsportal in Venlo. Ruim 70 vertegenwoordigers van een breed scala aan bedrijven, overheden, politieke partijen, dorpen en wijken namen deel aan de interactieve sessie. De centrale vraag van de avond: “Hoe bereiden we Venlo samen voor op de mobiliteit van de toekomst?”.

Na het welkomstwoord door Wethouder Ben Aldewereld nam gespreksleider Bart Pastoor de aanwezigen mee naar 2040. Welke ontwikkelingen komen er op ons af? Wat betekenen die voor de mobiliteit van de toekomst? En hoe zorgen we er samen voor dat onze regio op die toekomst is voorbereid? In twee rondes deelden de deelnemers hun toekomstvisie op diverse thema’s binnen mobiliteit.

Conclusie van de avond

Ondanks de razendsnelle technologische ontwikkelingen blijft de mens centraal staan, was een veelgehoorde opvatting. Die mens gaat minder en sneller reizen en krijgt daardoor meer vrije tijd. Ruimte die vrijkomt doordat er minder wegen en parkeerplaatsen nodig zijn, kan worden ingezet voor recreatie en natuur. De behoefte aan fysieke ontmoeting blijft. Hoe bereiden we Venlo voor op deze ontwikkelingen? Door meer mensen te vertellen wat ons te wachten staat, kunnen we gezamenlijk profiteren van de nieuwe mogelijkheden. De sessie in Venlo was daar een goed deel in, geeft u het verhaal van Trendsportal verder door?

Vervolgstappen

Hoe gaat Trendsportal verder? De vele ideeën en plannen die zijn opgehaald, krijgen een vervolg. In werkgroepen gaan we samen aan de slag om stappen te zetten richting de toekomst. Misschien heeft u al een vervolgafspraak gemaakt of wilt u nog eens doorpraten over een thema. Dat kan! Uw inbreng is voor ons heel belangrijk. Laat ons weten welke vervolstappen u graag wilt nemen en wij gaan samen met u aan de slag! Is u na afloop nog iets te binnen geschoten dat u met ons wilt delen? Stuur e-mail naar en wij nemen contact met u op.