Terugblik The DriveXperience in Venray

Op 23 en 24 oktober 2021 was het zo ver: the DriveXperience voor jongeren in Noord-Limburg vond plaats in bij Oostendorp Auto Venray B.V. Tijdens deze praktijkdagen, georganiseerd door de acht gemeenten in Noord-Limburg, gingen jongeren enthousiast aan de slag met de risico’s in het verkeer en het daarop kunnen aanpassen van je rijgedrag. Jongeren vormen een extra kwetsbare groep in het verkeer, daarom is het belangrijk om hen steviger te maken in hun rijvaardigheid.

Noodstop

Ze oefenden onder meer op een slipbaan hoe het voelt om bij verschillende snelheden een noodstop te maken en hoe lang het daarbij duurt voordat je stil staat. Ook gingen ze met elkaar in gesprek over hun eigen ervaringen met het rijden in de auto.

Prijswinnaars

Wethouder Cor Vervoort van Gemeente Venray opende de dagen en maakte als eerste een noodstop op de slip-/rembaan. Ook overhandigde hij twee deelnemers een prijs van een weekend lang rijden in een Toyota Aygo, beschikbaar gesteld door Toyota Oostendorp Autogroep Venray.

Geslaagd weekend

Een geslaagd weekend waarin deze jonge autorijders met een boel rijervaring en bewustwording van hun eigen rijvaardigheid weer huiswaarts keerden. Dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme en aan Toyota Oostendorp Autogroep Venray voor het beschikbaar stellen van de auto’s!

The DriveXperience is een beproefd programma dat mede dankzij het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) wordt aangeboden aan jonge automobilisten in Noord-Limburg.