Update Duurzaam Deelvervoer Noord-Limburg

De acht gemeenten in Noord-Limburg werken hard aan het verduurzamen van de zakelijke kilometers van hun medewerkers in het unieke project Duurzaam Deelvervoer Noord-Limburg. Inmiddels kunnen we met trots melden dat bij alle acht gemeenten de e-bikes geplaatst zijn. Er wordt hard gewerkt aan het realiseren van de laadplekken voor de elektrische deelauto’s.

De laadplekken voor de deelauto’s zijn al gerealiseerd in de gemeenten Beesel, Mook en Middelaar en Peel en Maas. In de gemeenten Gennep, Horst aan de Maas en Venray worden de laadplekken aankomende week gerealiseerd. Naar verwachting zijn de laadplekken in gemeente Bergen en gemeente Venlo begin 2022 gereed. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor het faciliteren van de medewerkers in het gebruiken van deelmobiliteit.

Aanbieder Mobilty Mixx biedt de medewerkers van de gemeenten diverse manieren van deelmobiliteit: de elektrische auto, e-bike en het openbaar vervoer. Zij beschikken hiermee over duurzame alternatieven voor hun dienstreizen.

Zodra de inzet van deelmobiliteit voor alle medewerkers van de gemeenten beschikbaar is, gaat Mobility Mixx duurzaam deelvervoer ook openzetten voor inwoners van Noord-Limburg. En dat betekent dat steeds meer mensen toegang krijgen tot mobiliteit; één van onze doelen.