Vacature: Projectmanager Trendsportal

[vacature gesloten]

Wij zoeken een ervaren projectmanager Mobiliteit en Logistiek (28 – 30 uur per week)

Wil jij richting geven aan de Mobiliteitsprojecten van Trendsportal in Noord-Limburg?

Trendsportal

Trendsportal ‘Mobiliteit en Logistiek’ is de mobiliteitsbeweging en -visie van Noord-Limburg, waarin overheden nauw samenwerken met kennisorganisaties, bedrijfsleven en burgers in het Bestuurlijk Netwerk Trendsportal, ondersteund door het Programmabureau Trendsportal. Werkend aan de toekomst van het verkeers- en vervoerssysteem voor de ruim 280.000 inwoners van en bezoekers aan Noord-Limburg. Het Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord-Limburg (RMO) is het samenwerkingsverband van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray op het gebied van Verkeer en Vervoer, Mobiliteit in de regio. Vanuit het RMO is Trendsportal ontstaan.

Als projectmanager

ga jij, in samenwerking met collega’s, het jaarlijkse Uitvoeringsprogramma Trendsportal vormgeven. Je geeft leiding aan de projectontwikkeling van alle projecten en stuurt de projectleiders aan. Je bent verantwoordelijk voor de evaluatie en monitoring op programma- en projectniveau en het samenstellen van inhoudelijke en financiële voortgangs- en verantwoordingsrapportages. Dat doe je samen met je collega’s van het Programmabureau Trendsportal, de acht samenwerkende gemeenten en een veelheid aan externe partners. Waarvan de Provincie Limburg, SmartwayZ.NL en Supply Chain Valley slechts drie voorbeelden zijn. Op de juiste momenten breng je bestuurders in stelling om optimale resultaten te bereiken.

Trendsportal stelt hoge eisen aan de externe communicatie en het luisteren naar de signalen vanuit de samenleving. We verwachten van de projectmanager een uitgesproken leidende rol hierin. Als projectmanager ben je ook ‘ondernemer in het algemeen belang’. Door slimme verbindingen te leggen, creëer jij toegevoegde waarde.
Als projectmanager geloof je in de samenleving die steeds meer ruimte en zeggenschap krijgt ten opzichte van de overheid. Je hebt oog voor de verantwoordelijkheid die dat van partners vraagt, bijvoorbeeld als het gaat om het organiseren van draagvlak. In participatie en communicatie sluit je aan op de leefwereld van onze partners.

Heb jij het in je? Als projectmanager vragen wij van jou
 • Brede praktische en theoretische kennis van complexe, majeure projecten.
 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring/kennis van projectmatig werken en relevante opleidingen.
 • Dat je draagvlak kunt creëren binnen verschillende doelgroepen, bindt en verbindt in situaties met veel belangentegenstellingen en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
 • Dat je goed om kunt gaan met maatschappelijk- en politiek gevoelige onderwerpen, inzicht hebt in politiek-bestuurlijk verhoudingen en deze naar waarde weet in te schatten.
 • Bij voorkeur ervaring met het aansturen en uitvoeren van projecten binnen Mobiliteit en Logistiek.
Onmisbare competenties voor deze functie zijn
 • Creativiteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Politieke sensitiviteit
 • Resultaatgerichtheid
Dit is wat wij bieden

In onze organisatie is er ruimte voor de mens. We hechten waarde aan een gesprekje bij de koffieautomaat of na werktijd bij een borrel. Je werk is uitdagend, dus we vragen het nodige van je. En daar mag best wat tegenover staan.

Als projectmanager kun je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring van maximaal € 6.103,–,- bruto per maand (aanloopschaal 11a, functieschaal 12), bij een fulltime dienstverband.
 • een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van het jaarsalaris) waar je onder andere je fitnessabonnement of vergoeding woon-werkverkeer uit kunt betalen.
 • flexibele werktijden en plaats onafhankelijk werken, waaronder de mogelijkheid om deels thuis te werken.
 • een eigentijds stadkantoor als werkplek (ben je nu al nieuwsgierig hoe dat eruitziet klik dan hier).
 • volop opleidingsmogelijkheden zodat jij je kunt blijven ontwikkelen.
 • sportprogramma’s waarmee wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers.
 • volop ruimte voor eigen initiatief en een goede balans in werk en privé.
 • de mogelijkheid om je talenten te ontwikkelen. Gemeente Venlo heeft een eigen loopbaancentrum.
De organisatie

De gemeente Venlo, team Werken en Bereikbaarheid, is de faciliterende organisatie voor het RMO en Trendsportal. De gemeente Venlo is een moderne, ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is en bouwt aan de ontwikkeling van de stad en het verbeteren van de dienstverlening aan de inwoners. In de organisatiestructuur van de gemeente Venlo vormen het team Werken en Bereikbaarheid en het team Wonen en Leven de twee beleidsteams binnen het Ruimtelijk Fysieke Domein. Het team Werken & Bereikbaarheid omvat de beleidsvelden: Economie & toerisme, Kennisinfrastructuur & strategische arbeidsmarkt, Mobiliteit & strategische infrastructuur en Circulariteit & duurzaamheid.

De afgelopen jaren is intensief gewerkt aan Trendsportal en is het ambitieniveau snel gestegen. Het streven is om Noord-Limburg in 2040 dé klimaat vriendelijkste, toegankelijkste en veiligste regio van Nederland te laten zijn op het gebied van mobiliteit. Waarbij mobiliteit bijdraagt aan een fijne leefomgeving voor iedereen. Het Programmabureau Trendsportal bestaat uit een Programmamanager/RMO Coördinator, Projectmanager, Beleidsadviseur/Verbinder, Communicatiemedewerker, Beleidsondersteunend Medewerker en Secretariële Ondersteuning.

Is dit jouw baan?

We begrijpen dat je misschien meer wilt weten over deze vacature voordat je solliciteert. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Patrick Bouman, beleidsadviseur Trendsportal ( 06 – 53716962). Bij vragen over het proces kun je contact opnemen met Els Janssen, HR-adviseur (☎ 06 – 42798210).

Heb jij interesse in deze vacature, reageer dan vóór 19 april 2022 via Banenplein Limburg. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 25 april 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.