In Noord-Limburg rijden vele (logistieke) bedrijven over de weg. Transporteurs kunnen veiliger, duurzamer en efficiënter rijden door meer samen te werken. En door slim gebruik te maken van de bestaande infrastructuur en beschikbare data. Met het project Corridoraanpak willen we de logistieke verkeersstromen in Noord-Limburg efficiënter organiseren.
Binnen de Corridoraanpak krijgt het vrachtverkeer eerder en/of langer een groen verkeerslicht (binnen de geldende beleidscondities). Dit gebeurt specifiek op belangrijke stedelijke ontsluitingswegen en regionale verbindingswegen. We noemen dit een Connected Transport Corridor (CTC).
Voordelen
De Corridoraanpak geeft enorme voordelen voor zowel de transportbedrijven als de omgeving, zoals:
Binnen de Corridoraanpak in Noord-Limburg is er een Connected Transport Corridor (CTC) gerealiseerd in de gemeente Venlo. Deze corridor loopt:
Zie ook onderstaande afbeelding:
Bekijk onderstaand de video over de Connected Transport Corridor (CTC) technologie van onze samenwerkingspartner SmartwayZ.NL.
We hebben ervoor gezorgd dat negen softwarebedrijven de data van de corridor in hun diensten hebben opgenomen. Transporteurs kunnen van deze software gebruikmaken om efficiënter te rijden op de corridor. De verkeersregelinstallaties (VRI’s) op de corridors worden in 2024 omgebouwd tot ‘slimme’ verkeersregelinstallaties (iVRI’s) en aangesloten op CTC. Vanaf dan kunnen vrachtwagens op de corridor prioriteit krijgen bij het passeren van deze verkeerslichten.
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.
06 50 80 90 53
“Ik ben in september 2023 aangetreden als wethouder Openbare Ruimte, Zorg en Ondersteuning, Werk en Inkomen bij de gemeente Peel en Maas. In die hoedanigheid ben ik ook automatisch toegetreden tot het bestuur van Trendsportal. We hebben als regio een opgave: het in gang zetten en versnellen van de mobiliteitstransitie”
Afgelopen week is de Da’s zo gefietst /posifiets campagne van start gegaan in Limburg. Onder de noemer #posifiets willen we meer inwoners op de fiets krijgen, speciale aandacht is er dit jaar voor forenzen. Want wist je dat 42% van de Limburgers binnen 10 km van hun werk woont, maar dat 64% van hen tóch de auto pakt? Fietsen is niet altijd de vanzelfsprekende keuze, maar daar kunnen we samen verandering in brengen!
In iedere Trendsportal nieuwsbrief zetten we ook graag een infrastructureel werk uit onze regio in de schijnwerpers. Dit keer is de Schoolstraat in Horst aan de beurt. Die de gemeente in navolging van de Gasthuisstraat nu ook in gaat richten als ‘auto-te-gast-straat’. De werkzaamheden gaan nog dit jaar van start. Bas van Lisdonk, Senior Projectleider/Procesleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij de Gemeente Horst aan de Maas en met Sjors Verheijen Specialist Verkeer & Mobiliteit bij de gemeente Horst aan de Maas vertellen ons meer over dit bijzondere project.
Tom Jacobs
Programmamanager
+31 (0)6 55 23 98 86
tom.jacobs@trendsportal.nl
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!